banner249

Asansörler emin ellerde

denizli belediyesi ve makine mühendisleri odası, denizli’deki tüm asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı.

Asansörler emin ellerde
banner240
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ferhat Polat Arıkan işbirliği prtokolünü imzaladı. Başkan Yardımcısı Aytaç Turgut, Danışman Mahmut Oğuz ve Makine Mühendisleri Odası Şube Sekreteri Fatih Yaşa da toplantıya katıldı.

Başkan Zolan, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım Ve İşletme Yönetmeliği kapsamında imzalandığını belirterek, ‘Taraflar arasında imzalanan bu sözleşme, ilgili yönetmelikte de yer aldığı üzere şehrimizdeki herkesin daha güvenli ve konforlu olarak asansör kullanmalarını sağlamak amacını taşımaktadır. Yapılacak işlem asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması işlemidir. Bu amaç doğrultusunda odamızla işbirliği yapıyoruz. Hayırlı olsun’ dedi.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ferhat Polat Arıkan da, Denizli’de asansörlerin daha güvenli hale geleceğine dikkat çekti. Yeni uygulamaya göre asansörlerin yetkili bakımcı firmalara yaptırılan aylık bakım işlemi aynen devam edecek. Yasal sorumlu olmaları nedeniyle apartman yöneticileri başta olmak üzere apartman sakinlerinin ve asansörlerin aylık bakımını yapan yetkili firmaların asansörlerin tespitini yapacak tarama elemanlarına ve kontrolünü yapacak kontrol elemanlarına yardımcı olmaları gerekmektedir.




Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER