banner249

Otizmli öğrenciler Denizli'de çiçeklerle hayat buluyor

Denizli'de Dentaş Özel Eğitim Uygulama Okulu bünyesinde kurulan serada, otizmli öğrenciler tarım öğretmenleriyle birlikte 200 farklı türde çiçek yetiştiriyor. Sera, çeşitli mevsimlik çiçekler, iç mekan bitkileri, balkon çiçekleri, kaktüs ve sukulent çeşitleri ile hediyelik çiçekler üretiyor.

Otizmli öğrenciler Denizli'de çiçeklerle hayat buluyor
banner240

Okul Müdür Vekili Ömer Şafak, "Okulumuz bünyesinde kurulan seramızda orta-ağır otizmli öğrencilerimizle birlikte haftalık 8 ders saati boyunca tarım dersleri veriyoruz. 180 öğrenciye eğitim veren okulumuzda, seramız öğrencilerin pratik deneyim kazanmalarını sağlıyor" diye açıklamada bulundu.

Serada üretilen çiçekler arasında mevsimlik çiçekler, balkon çiçekleri, orkide, guzmanya, paşa kılıcı, kaktüs çeşitleri ve daha birçok bitki yer alıyor. Şafak, serada yetiştirilen çiçeklerin satıldığını ve halkı serayı ziyaret edip güzel zaman geçirmek için davet etti.

Seranın, otizmli öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını belirten Şafak, "Seramız adeta cennet bahçesi gibi. Hem öğrencilerimiz hem de ziyaretçilerimiz için özel bir ortam" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2024, 20:10

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER