banner249

Çağlayan, “Avrupa, Türk mucizesini soruyor”

ekonomi bakanı zafer Çağlayan, türkiye’nin ekonomideki büyümesi için “gittiğimiz avrupa ülkelerinde, türk mucizesini nasıl gerçekleştirdiğimizi soruyorlar” dedi.

Çağlayan, “Avrupa, Türk mucizesini soruyor”
banner240
Denizli İhracatçılar Birliği’nin organize ettiği İhracatın Yıldızları 2011 Ödül Töreni için Denizli’ye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘Yeni Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen Yeni Teşvik Sistemi konulu konferansa Bakan Çağlayan’ın yanı sıra Vali Abdülkadir Demir, Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, DTO Başkanı Necdet Özer, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bakan Çağlayan, Türkiye’nin ihracatla büyüyemeye devam edeceğini belirterek, yüzde 8,5’luk büyümeyi ihracatçılarla beraber gerçekleştirdiğini söyledi. Bugün Türkiye’nin 2002 dönemiyle asla mukayese edilmeyecek bir seviyeye geldiğine dikkat çeken Çağlayan şöyle konuştu, “Geçtiğimiz günlerde Slovenya’daydık. Slovenya başbakanı ekonomideki Türk mucizesini sordu. Gittiğim tüm yerde bunu soruyorlar. Dün İtalya’daydık. Adeta onların Kemal Derviş’i denilecek bir adamı getirdik oraya. Son global kriz öyle bir kriz ki 10 Avrupa ülkesi hükümetini değiştirdi. 16 üyeli Euro bölgesinden sadece 3 ülke yüzde 1 büyüme sağladı. Allaha şükür dünyaya tarih yazdık. Bunu siyasetçi olarak değil sanayici olarak söylüyorum. Türkiye, Avrupa ülkesi 27 ülkenin 23’ünden daha iyi bütçe açığına göre.

EN BÜYÜK KAHRAMAN ÖZEL SEKTÖRDÜR
Kamu borçlarında 21 ülkeden daha iyi durumdayız. Bu istikrarın önemli bir göstergesidir. Ülkemiz ne çektiyse 3 oy için verilen peşkeşten çekti. Türkiye’nin böyle bir lükse ihtiyacı yok. Biz çıkıp mazot 1 TL olacak demedik. Garibana 600 TL para vereceğiz demedik. Zaten söyleyenlere de kimse itibar etmedi. Milletin parasını namusumuz gibi koruduk. Bu millet geçmişte yediği kazıkları unutmadı. Ne IMF’ye ne de hiçbir şeye eyvallah demedik. İhracatta 89 yıllık rekoru kırdıysak, bu başarının en büyük kahramanı özel sektördür. Bunu özel sektör yaptı. Devlet artık her şeyini özele açtı. Dünyaya ders verecek kadar başarılı olduk.

TÜRKİYE’Yİ YATIRIM CENNETİNE KAVUŞTURACAĞIZ
Bu başarıları gidilmedik yer bırakmayarak yaptık. Bu başarıya ve zenginliğe daha fazla zenginlik katmak için yüksek katma değerli bir şeyler üretmemiz lazım. Yeni teşvik paketini yapmadan önce öyle bir teşvik yapacağız ki geçmişten ders çıkaracağız diyorduk. Uluslar arası yatırımcıların, yatırım yapması için tahrik ettik. 80 yıllık cumhuriyet tarihinde 14,5 milyar sermaye alan Türkiye, bunu tam 7 katına çıkardı. 8 yılda 110 milyar dolar yatırım aldı. Sadece geçen yıl, 80 yılda gelen sermayeden 1 milyar dolar fazla sermaye geldi. Sermaye Türkiye’nin genç nüfusuna geliyor. Bunlar hizmete geliyor. Dünyanın en güvenilir yatırım yapıldığı bir ülke için geliyor. İlk kez bir teşvik sistemi ülkenin yüzde 90’nı tarafından kabul gördü. Türkiye’yi yatırım cennetine kavuşturacağız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER