banner249

Gemici, “Ziraat Bankası sancı yaptı”

denizli ziraat odası başkanı hamdi gemici, tarımsal üretim ve hayvancılık için ziraat bankası'nın uygulamada zorunlu kıldığı sigorta dayatmasının kredilerde sancıya dönüştüğünü belirtti.

Gemici, “Ziraat Bankası sancı yaptı”
banner240
Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na seçilen Ömer Yurtseven ile yönetim kurulu üyelerini parti il binasında ziyaret ederek başarılar diledi.

Ziraat Odası Meclis başkanı Ali Şimşek, meclis üyesi Feridun Özkan, Oda yönetim kurulu üyesi Gözler belediye başkanı Ali Akkaya ve Murat Öz ile birlikte gerçekleşen ziyarette Denizli;nin tarımsal sorunlarını gündeme getiren Gemici, kredilerde yaşanan sıkıntının binlerce üretici ve besiciyi çaresiz bıraktığını anlattı.

Gemici, ;; Ziraatçının bankası adeta ticari bankaya dönüştü. Denizli;de 48 bin çiftçi krediyle üretim yapabiliyor. Ama banka sigortayı şart koşuyor. Çiftçilerimiz bu yüzden sahipleri yabancılar olan diğer bankalara yönelmek zorunda kalıyor. Bu bankalar sigorta istemiyor, sadece ipotekle krediyi veriyor. Ziraat Bankası;nın çiftçiye yönelik kredilere sigorta dayatmasını getirmesini, zorluk çıkarmasını protesto ediyoruz.;; dedi.

CHP Merkez İlçe başkanı Ömer Yurtseven de, Halk Bankası üst düzey yöneticilerinin Ziraat Bankası yönetimine gelmelerinden sonra çiftinin bankası olan kurumda ticari anlayışın egemen olmaya başladığını iddialarının yaygınlaştığını savunarak, ;;Konuyu Milletvekillerimize ileteceğiz. Sorunun meclis;te gündeme getirilmesini sağlayarak binlerce çiftçinin sorununa çözüm bulmaya yönelik girişimlerde bulunacağız. Sigorta zorunluluğu yüzünden kredilerde yaşanacak gecikme tarımsal üretimde telafisi mümkün olmayan büyük kayıplara yol açabilecektir;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER