banner249

Vali, RES’e karşı çıkan köylüleri ziyaret etti

aydın valisi kerem al, madran dağı'nda hayvan otlattıkları meraya, rüzgar enerji santrali (res) yapılmasına karşı çıkan Çine ilçesine bağlı ibrahimkavağı köylülerini ziyaret etti.

Vali, RES’e karşı çıkan köylüleri ziyaret etti
banner240
Ziyarete, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ve köylülerin Avukatı Berna Babaoğlu Ulutaş katıldı. Köylülerin, RES;e karşı olmadıklarını, ancak tek geçim kaynakları olan bu meraya değil, başka bir alana santralin yapılmasını istediklerini söylemesi üzerine Al, konunun yargıda olduğunu davanın kaybedilmesi ihtimaline karşı köylülerden kendilerini hazırlamalarını istedi.

Köylülerin davayı kazanması durumunda bir sorun olmayacağını ancak davanın kazanılmaması durumunun da düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Al, ;;Biz önümüzü görmek zorundayız. Yarın dava kaybedildiğinde bu duruma hazır olunmadığı zaman kötü şeyler olsun istemiyoruz. Santralin çevreye zararı olup olmadığına ehil insanlar karar verecek;; dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise ;;Türkiye;deki yenilebilir enerji türleri içerisinde en zararsız olanı rüzgar enerjisidir. Zararı olsa Bakanlığımız insanlarımıza zarar verecek bir şey yapmaz;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER