banner249

Almanya’da Kızılcalılar gecesi düzenlendi

almanya’nın tuttlingen şehrinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kızılca yardım derneği kültür ve dayanışma gecesi’ne ak partili milletvekilleri ile paÜ rektörü hüseyin bağcı katıldı.

Almanya’da Kızılcalılar gecesi düzenlendi
banner240
Almanya’da düzenlenen Kızılca Yardım Derneği Kültür ve Dayanışma Gecesi’nin bu yıl ki onur konukları Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı.

Milletvekili Zeybekci, Avrupa’daki vatandaşların eğitime ve kültüre önem vermelerini ve bu gibi derneklerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti olarak Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu’daki toplam 155 ülkede yaklaşık 6 milyon vatandaşımıza aktif olarak ulaşmaktayız. Ülkemiz, 105 ülkeden gelen öğrencilerimize burs vermekte, onların eğitim sürecinde yanlarında olmaktadır. Almanya’da 50 yıldır yaşayan vatandaşlarımızın haklarını korumaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Barınma, eğitim ve iş konularında vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Gerek üniversite, medya ve sivil toplum kuruluşları arasında bilgi paylaşımını geliştirerek ve gerekse sosyal, kültürel ve bilimsel paylaşımı artırarak vatandaşlarımızla aramızda yeni köprüler oluşturulmaktadır” dedi.

Dernek başkanı Bekir İnamlıca ve yönetim kurulu üyeleri birlik gecelerinin devamı edeceğini ifade ederek Denizliden gelen onur konuklarına, halk oyunları ekipleri eğitimcilerine ve maddi destek sponsorlarına plaket takdim etti. Denizlili sanatçı Efe’nin verdiği konserle gece sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER