banner249

Honaz’da 14 Şubat’a özel açılış!

Honaz Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde duygusal bir açılış gerçekleştirdi. Ayşe-Mevlüt Kuru Parkı, geçtiğimiz yıl eşini kaybeden Mevlüt Kuru'nun adını yaşatmak amacıyla hayır yaparak ilçeye kazandırdığı anlamlı bir mekân oldu.

Honaz’da 14 Şubat’a özel açılış!
banner240

Hayatını kaybeden eşinin anısını yaşatmak için harekete geçen Mevlüt Kuru, Honaz Belediyesi'ne başvurarak park yapılması önerisinde bulundu. Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'in teşvikiyle başlatılan projede, Haydar Mahallesi'ne çocuk parkı yapılması kararlaştırıldı ve parkın adı Ayşe-Mevlüt Kuru olarak belirlendi.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde gerçekleştirilen açılış töreni, ilçe sakinlerini duygulandırdı. Açılışta ayrıca Ayşe Kuru için lokma hayrı da yapıldı. Başkan Kepenek, törende yaptığı konuşmada, Mevlüt Kuru'nun hayırseverliği için teşekkür ederken, Ayşe Kuru'ya Allah'tan rahmet diledi. Kepenek, parkın açılışının 14 Şubat gibi anlamlı bir günde gerçekleşmesinin ve Ayşe'nin adının parkta yaşatılmasının önemine vurgu yaptı.

Başkan Kepenek'in konuşmasında, "Bugün belki onlardan en anlamlısı, en güzeli ve en özelindeyiz. Zor bir konuşma olacak. Bugün 14 Şubat. Öbür dünyaya göç etmiş değerli eşine ne kadar bağlı olduğunu, ne kadar onu sevdiğini, ne kadar aile kavramının güçlü ve değerli olduğunun çok güzel bir günündeyiz." şeklindeki ifadeleri duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Açılış töreninde, parkın sadece bir mekân değil, aynı zamanda sevgi, aile ve dayanışma gibi değerleri simgelediği vurgulanarak, Mevlüt Kuru'nun ve benzeri hayırseverlerin ülkenin geleceği için önemli olduğu belirtildi. Başkan Kepenek, parkı kullanan herkesin Ayşe Kuru için hayır duası etmesini dilediğini ifade ederek, "Anlamlı bir 14 Şubat oldu bizim için." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER