banner249

Hem Kur’an öğreniyorlar hem de spor yapıyorlar

gençlik ve spor bakanlığı ile diyanet işleri başkanlığı arasında imzalanan ''yaz kurslarında spor yapıyoruz'' protokolü kapsamında izmir'de 2 bin 500 kişinin hem kur'an öğrendiği hem de spor yaptığı bildirildi.

Hem Kur’an öğreniyorlar hem de spor yapıyorlar
banner240
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, iki kurum arasında gerçekleştirilen protokol gereğince öğlene kadar Kur;an öğrenen çocukların, öğleden sonra çeşitli branşlarda spor yaptığını belirtti.

7-18 yaş aralığındaki öğrencilerin, futbol, basketbol, voleybol, badminton, tenis, yüzme, jimnastik, tekvando, güreş gibi branşlarda spor yaptığı bilgisini veren Kaplan şöyle konuştu, ;;Bu proje kapsamında İzmir;de 2 bin 500 gencimiz spor yapmaya başladı. Öğlene kadar Kur;an dersi alan çocuklar öğleden sonra da spor kurslarına katılıyorlar. Burada amacımız, her türlü kötü alışkanlık kazanacağı ortamlardan çocuklarımızı koruyarak özellikle de madde bağımlılığı ve obeziteden korumak, onlara farklı spor branşlarını sevdirmek.

En önemli teşekkürü velilere ediyorum çünkü sabah Kur;an dersi için gönderdikleri çocuklarını öğleden sonra spora yönlendirmeleri çok sevindirici bir olay. İzmir;in spor kültürü çok yüksek, buna velilerdeki duyarlılık eklenince ilimizdeki spor hareketlerini sürekli de canlı ve diri tutmaktadır. Bu proje İzmir;de amacına ulaştı. Bazı müftülerimiz ile birlikte çocuklarımıza sponsor bularak onlara tişört hediye ettik.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER