banner249

Burun kanamasına dikkat!

denizli devlet hastanesi kulak burun boğaz uzmanı dr. uğur aktaş, güneşte fazla kalınmasının burun kanaması riskini arttırdığını söyledi.

Burun kanamasına dikkat!
banner240
Yaz aylarında görülen burun kanamalarının aşırı sıcak veya temelinde tansiyon, böbrek gibi genetik nedenlerden kaynaklanabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Uğur Aktaş, o nedenle kanamaların ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Genellikle basit nedenlere bağlı olan ve yılın her döneminde görülebilen burun kanamalarının, aşırı sıcak ve nemli havalarda daha sık görüldüğüne dikkat çeken Aktaş, “Burun kanamaları ön ve arka burun kanamaları olarak iki başlık altında incelenebilir. Ön burun kanamaları, burun orta bölümünde bulunan kılcal bir damarın çatlaması nedeniyle tek taraflı olur. Özellikle çocuklarda ilkbahar ve yaz aylarında çok görülen alerjik rinit, burun kaşınmalarına yol açtığından kaşınma burun kanamalarına neden olur. Bu bölgedeki damarlar oldukça ince ve yüzeyde olduklarından burun sümkürülmesi, çocuklarda burun ile oynama ve hatta ufak dokunuşuyla dahi kanayabilirler. Arka burun kanamalarında ise burnun içinde arka üst bölgelerden kanama olur ve şiddeti burun ön kanamalarına göre fazladır ve sıklıkla geniz ve burundan aynı anda kan gelir. Bu tip burun kanamaları daha çok yaşlı, hipertansiyonu olan, pıhtılaşma fonksiyonlarında bozulmaya neden olan sistemik hastalıkları olan kişilerde görülür” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER