banner249

Denizli bahara hazırlanıyor

Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilkbahar’a hazırlanıyor.

Denizli bahara hazırlanıyor
banner240

Ekipler Ankara Asfaltı üzerindeki Abalıoğlu yamacında desen değişikliğine giderken Lale soğanı, Hercai, Menekşe ve Muscari soğanı dikti. Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara asfaltı üzerindeki Abalıoğlu yamacında çiçek dikimi çalışmalarına başladı. 


Mevsimsel olarak bu dönemde dikilen çiçekler, park, bahçe, kavşak, meydan ve yol kenarlarını süslemeye başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilkbahar’a hazırlık kapsamında Ankara Asfaltı üzerindeki Abalıoğlu kavşağındaki yamaçta desen değişikliği yaparken Akhan, Pınarkent ve Pamukkale kavşağına, orta refüjlere lale, sümbül, muscari ve nergis soğanı ile mevsimlik çiçekler dikti. 

YOLLAR VE PARKLAR ÇİÇEK AÇACAK
 Denizli’nin bu yıl yine rengarenk çiçeklerle süsleneceğini ifade eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkbahar mevsimine hazırlık çalışmalarımız başladı. Bu yıl da parklarımız ve yeşil alanlarımız lale, sümbül, muscari ve nergis gibi çiçekler açacak. Denizli’de orta refüjler ve ana yollarımızın yanı sıra İncilipınar Parkı, Adalet parkı ve Servergazi parkımızda da çiçek dikimine başladık. Bu yıl yine Denizlimiz rengarenk çiçeklerle donatılmış bir hale gelecek” açıklamalarında bulundu. 

YEŞİL ALAN MİKTARI ARTACAK 
Denizli Belediyesi, 2004’den bugüne yeşil alan miktarını her geçen yıl artırdı. İncilipınar, Sümer, Yunus Emre, Çamlık, Adalet Parkı gibi büyük parkların yapımıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10 m2 ile Avrupa ortalamasının üzerine çıktı. Halen devam eden Sevindik Vadi, Ak Vadi gibi büyük park projeleriyle bu oran daha da artacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER