banner249

Bakın gübreyle ne yapacaklar

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, aldığı karar ile kentte tavuk gübresinden elektrik üretimi tesisi kurulması için yatırımcının önünü açtı.

Bakın gübreyle ne yapacaklar
banner240

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığı'nda, gerçekleştirildi. Toplantıda itfaiye personeline 2014 yılında verilecek yemek ücreti ile fazla mesai ücretinin tespiti hakkındaki plan ve bütçe komisyon raporları görüşüldü. İlgili birimlerden gelen teklifler, trafik komisyon raporları, bayındırlık ve imar komisyon raporlarının görüşüldüğü toplantıda meclis, 


Çavdarlı Köyü'nde tavuk gübresinden elektrik üretimi sağlayacak tesis kurulmasının önü açtı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhahettin Çoban, ise kararın ardından şunları söyledi: “Afyon, hayvancılıkta önemli bir merkez. Günlük 10 milyona yakın tavuk yumurtası üretiliyor. Afyonlu yumurtacılar da iki şirket halinde bu ürünlerini pazarlıyorlar. Bir şirket, gübre ve elektrik tesisini bitirmek üzereler. Diğer şirket de Akçin hudutlarındaki Katı Atık Düzenli Atık Toplama Tesisimiz'in hemen yanı başında 166 bin metrekarelik alanda bu tesisi kurmak istiyorlar. Bu tesisten 6 megawatt büyüklüğünde elektrik üretimi hedefleniyor.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER