banner249

Üye sayısı belli oldu

30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin ardından ilk kez oluşacak Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi 75 üyeli olacak.

Üye sayısı belli oldu
banner240

Yerel seçimlerle birlikte ilk kez oluşacak Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin hangi ilçeden kaç üye ile oluşacağı yönündeki soruların cevabı belli oldu. 19 ilçeden 74 temsilci ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte 75 kişiden oluşacak olan Büyükşehir Belediye Meclisine en çok üyeyi ise Pamukkale ve Merkezefendi ilçeleri gönderecek. 


Meclis üyeliklerinin ilçelere göre dağılımı şu şekilde olacak; “Merkezefendi 7, Pamukkale 7, Acıpayam 5, Babadağ 1, Baklan, 1, Bekilli 1, Beyağaç 1, Bozkurt 2, Buldan 3, Çameli 2, Çal 3, Çardak 1, Çivril 5, Güney 2, Honaz 3, Kale 3, Sarayköy 3, Serinhisar 2 ve Tavas 3.” 

KONTENJAN DAĞILIMI 
Büyükşehir Belediye Meclisi’ne hangi ilçenin kaç kontenjan üyesi göndereceği de üye sayısı gibi kesinliğe kavuştu. Merkezefendi ve Pamukkale’den 4’er, Acıpayam ve Çivril’den 3’er, Buldan, Çal, Honaz, Kale, Sarayköy ve Tavas’tan 2’şer, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Çameli, Çardak, Güney ve Serinhisar’dan 1’er kontenjan üyesi seçilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER