banner249

Evren gitti Karaören geldi

Fethiye Belediye Meclisi gündemini meşgul eden cadde ismi sorunu sonunda çözüldü. Kenan Evren Caddesinin ismi eski haline dönüştürülerek Mustafa Karaören Caddesi oldu.

Evren gitti Karaören geldi
banner240

Fethiye Belediye Meclisi daha önce meclise getirilen ancak kaldırılmayan “Kenan Evren Caddesi” isminin bu kez kaldırılmasını kararlaştırdı. Fethiye Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Nurkaya Gündoğdu başkanlığında toplanan Fethiye Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüşürken meclis üyelerinden Bağımsız üye Aytekin Aras’ın Kenan Evren Caddesi olarak geçen caddenin isminin kaldırılıp uygun bir ismin verilmesi talebini de görüştü. 


MHP’li 3 üyenin dışında MHP, AK Parti, CHP ve bağımsız üyelerden 20 üyenin oylarıyla Kenan Evren Caddesi'nin isminin değiştirilmesi kararlaştırıldı. MHP’li Metin Talaş, Alaattin Yıldırım ve Beşir Pehlivan dışında tüm üyeler Kenan Evren Caddesi isminin değiştirilmesi yönünde oy kullandı. 

AK Parti Grup Sözcüsü Selahattin Kayaman, "Fethiye’deki cadde ve bulvarlarda siyasi büyüklerin hemen, hemen tümünün isminin bulunduğunu darbelere karşı çıkan Prof. Dr Necmettin Erbakan’ın isminin bulunmadığını bu caddeye Necmettin Erbakan Hocanın isminin verilmesini istiyoruz" dedi. 

CHP’li Veli Pabuşçu da caddenin daha önceki isminin Mustafa Karaören Caddesi olduğunu ve aynı ismin verilmesini isterken; MHP’li Nurkaya Gündoğdu ve bağımsız üye Nami Üreyen ise eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in isminin verilmesini teklif etti. Ayrı ayrı yapılan oylamada Mustafa Karaören isminin verilmesi MHP ve CHP'nin 12 oyuyla kabul edilirken, Necmettin Erbakan için AK Parti'li 7 üye oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda Fethiye’nin Tuzla Mahallesindeki Adnan Menderes Bulvarının kesiştiği noktada bulunan Kenan Evren Caddesinin ismi Fethiye’nin eşrafından merhum Mustafa Karaören Caddesi olarak değiştirilmiş oldu.

AK Parti meclis üyelerinden Rıza Aydın da, Kenan Evren Caddesi ismi yerine Necmettin Erbakan isminin verilmesinin darbecilere karşı mücadele ruhunu yaşatacağını, Fethiye’de mutlaka bir caddeye Prof. Dr Necmettin Erbakan’ın isminin verilmesi gerektiğini söyledi. 

Toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı mazeretli olması nedeniyle katılmazken, Kenan Evren Caddesinin isminin kaldırılması için önceki yıllarda sivil toplum kuruluşları çeşitli eylemlerde bulunmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER