banner249

Yaşanabilir bir şehir için…

Denizli Belediyesi kömür satış noktaları ve konutlarda kontrollerini sürdürüyor.

Yaşanabilir bir şehir için…
banner240

Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri kış mevsimi nedeniyle kazan, baca bakımı, temizliği ve kazanların ateşçi belgesi ile ilgili denetimlerini sürdürüyor. 


Denetimler ile ilgili bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran, "Daha temiz ve yaşanılabilir bir kent için ısınmadan kaynaklanan soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliği konusunda kömür satış noktalarında ve konutlarda kontrol ve eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. 

Eğitimler kapsamında kazan, baca bakım ve temizliklerinin yapılması, kurallara uyulması, kazanların ateşçi belgesi olan görevlilerce usulüne uygun olarak yakılması ve az yakıtla çok ısınmak için neler yapılacağına dair vatandaşlarımıza pratik bilgilendirmeler yapılmaktadır. Konutlardan alınan numunelerin belediyemiz bünyesinde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite olmuş laboratuvar (DENÇEV) Çevre Kalite Laboratuarı’nda analizleri de ücretsiz olarak yapılmaktadır. Burada kriterlere uymayan kömürler tespit edilerek, bu kömürlerin satışı ve kullanımı yasaklanarak kentin dışına çıkarttırılmaktadır" dedi. 

Vatandaşların kalitesiz kömür kullanmaması gerektiğinin altını çizen ve dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran, şunları söyledi: "Kalorifer kazanı ateşçi belgesi olmayanlar, ateşçi olarak görevlendirilmemeli. Dış ortam sıcaklığı gece gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılmamalı. Kalorifer ve sobaların ilk ateşlemesi sabah 06.00-09.00 arası ve akşam 16.00-19.00 saatleri arası yapılmamalıdır. Tüketiciler, satış izin belgesi olan yerlerden kömürlerini almalı. 

Açıkta kömür satılmamalı ve alınmamalı, kalitesiz kömür kullanılmamalı. Kalorifer kazan kontrolleri ve bakımları sürekli yapılmalı, bacalar her yıl temizletilmeli. Belediyemizin yakıt ve hava kirliliği konusu dâhilinde vatandaşlarımızdan gelecek her türlü bildirimler için ALO (153) çağrı merkezimiz 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Bu konulara dikkat ettiğimizde daha yaşanılır bir ortama kavuşuruz."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER