banner249

Sokak köpekleri ahıra saldırdı

Denizli'nin Tavas ilçesinde, bir çiftçinin ahırına giren sokak köpekleri, iki koyuna saldırarak birini telef etti, diğerini de yaraladı.

Sokak köpekleri ahıra saldırdı
banner240

Kızılcabölük Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Osman Dobulga, evinin yanındaki tel örgüyle çevrili ahırında dört koyun besliyordu. Bir gece, aç sokak köpekleri dört tanesi çitleri aşıp ahıra girdi. Bu sokak köpekleri, ahırdaki koyunlara saldırarak birini öldürdü, diğerini de yaraladı.

Olayı duyan Dobulga, köpekleri ahırdan çıkardı ve yetkililere haber verdi. Ancak, Dobulga kuduz olabilecekleri konusunda uyarıda bulundu ve bu konuda ilgili birimin gereken önlemi alması gerektiğini belirtti. Dobulga, "Sokak köpekleri bir koyunumu telef etti, diğerini de yaraladı. Yetkilileri aradım, fakat gereken ilgiyi göremedik. Bu, benim başıma gelmiş bir ilk değil. Köpekler ahırın çitini aşarak koyunların yanına girmişler." dedi.

Sokak köpeklerinin çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine zarar verdiği benzer olaylar, yerel makamların daha fazla önlem alması gerekliliğini yeniden gündeme getiriyor. Bu tür durumların, sokak köpeklerinin sağlıklı bir şekilde kontrol altına alınması ve çiftçilerin mülklerinin güvende olmasını sağlayacak önlemlerin alınması gerekliliğini vurguluyor.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER