banner249

Bu cami tarih kokuyor!

Denizli'nin Baklan ilçesinde bulunan Alperen Cami, iç ve dış mimarisiyle Osmanlı ve Selçuklu motiflerini bünyesinde barındırarak dikkat çekiyor. Yapımı yaklaşık altı ay önce tamamlanan cami, Ramazan Ayı'nda teravih namazı kılınarak ibadete açıldı.

Bu cami tarih kokuyor!
banner240

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Baklan'ın ilk yerleşim bölgesinde yer alan alt kısımdaki mahallede cami ihtiyacının doğduğunu ve halkın bu yönde talepleri olduğunda cami inşaatına başladıklarını açıkladı.

“HALKTAN TALEP GELİNCE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Alperen Cami'nin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu güzel ibadet yeriyle ilçeye önemli bir eser kazandırdıklarını ifade etti. Ayrıca caminin özgün mimarisi ve iç mekanındaki motiflerin Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait ögeleri yansıttığını vurguladı.

MOTİFLER GÜNÜMÜZE UYGUN OLARAK İŞLENDİ

Gülsever, "Gaziler ve şehitler şehri Baklan'ımızda inşa ettiğimiz Alperen Cami'nin yapımını kısa süre içerisinde tamamlayarak geçen Ramazan ayının ilk teravih namazını cemaatimizle birlikte kıldık. Bu güzel mabedi ilçemize kazandırdık. Alperen Cami'nin özgün mimarisi, detayları ve tarihî motifleriyle dolu iç mekanı, ilçemizin kültürel mirasını yansıtıyor. Cami, bu güzel ilçemize hayırlı olsun." dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 00:16

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER