banner249

Dokumacılar ay sonunu getiremiyor!

Babadağ'da faaliyet gösteren dokumacılar, elektrik fiyatlarına yapılan zammın ardından zorlu bir dönemden geçiyorlar. 1 Ekim itibariyle sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yüzde 20 zam yapılmasının ardından, dokumacılar mali sıkıntılar yaşamaya başladı.

Dokumacılar ay sonunu getiremiyor!
banner240

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, ilçenin dokumacılık merkezi olduğunu ve 4 binden fazla dokuma makinesine sahip olduğunu belirtti. Başkan Atlı, dokumacılığın ilçe için büyük bir değer olduğunu, ancak elektrik maliyetlerinin ve makine yedek parça fiyatlarının artışının sektörü zorladığını ifade etti. Enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmanın, dokumacıların maliyetlerini artıran temel nedenler olduğunu açıkladı.

Elektrik fiyatlarındaki bu son zam, dokumacıları daha da zor bir durumda bıraktı. Başkan Ali Atlı, dokumacıların ay sonlarını zor getirdiklerini belirtti ve dokumacılıkla uğraşan insanların başka bir zam oranını kaldıracak pozisyonda olmadığını vurguladı.

Başkan Atlı, yerel yönetim olarak, maliyetleri azaltmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Güneş enerjisi santralleri ve kooperatif modelleri gibi alternatiflerle maliyetlerin düşürülebileceğini ve dokumacılara katkı sağlanabileceğini ifade etti. Ancak enerji maliyetlerindeki artışın devam etmesinin, sektörde daralmaya ve ticaretin yavaşlamasına neden olduğunu da ekledi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, dokumacılığın ilçenin temel geçim kaynağı olduğunu ve bu sektörün sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ilçenin göç vermemesi ve sosyal yaşamın devam etmesi için dokumacılığı desteklemenin önemine işaret etti.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER