banner249

Denizli'de istihbarat yapılanmasına darbe

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, Denizli dahil 16 ilde toplam 55 şüpheli terör örgütü üyesinin yakalandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyonların ülke genelindeki terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştiğini açıkladı.

Denizli'de istihbarat yapılanmasına darbe
banner240

Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın'da 12 şüpheli terör örgütü üyesinin yakalandığı operasyonlar ile başlayan çabalara, Aydın İl Jandarma Komutanlığı TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün özellikle PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması da dahil edildi.

Ayrıca, bölücü terör örgütünün istihbarat yapılanmasına yönelik olarak Şanlıurfa merkezli olmak üzere Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul, Bursa, Batman, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli illerinde de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve 55 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bu operasyonların teröristlere göz açtırmayacaklarına vurgu yaparak, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle terörle mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan güvenlik kuvvetlerine ve emniyet birimlerine teşekkürlerini ileterek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin" temennisinde bulundu.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER