banner249

Sahte ürünler hayatınıza mal olabilir!

Özel Denizpollife Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Merve Kayhan, son yıllarda botoks uygulamasında kullanılan sahte ürünler ile kontrolsüz yapılan uygulamaların ciddi hayati tehlikeler oluşturabileceği uyarısında bulundu. Dr. Kayhan, botoksun mutlaka bu alanda uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Sahte ürünler hayatınıza mal olabilir!
banner240

Uzmanlar, bahar ayının gelmesiyle birlikte yaz mevsimi öncesinde cilt bakımı için uyarılarda bulundu. Özel Denizpollife Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Merve Kayhan, özellikle yaz aylarında maruz kalınan sıcak hava ve güneşin deri yaşlanmasını arttıran en önemli dış etkenlerden biri olduğunu açıkladı.

Yaşla beraber kolajen sentezinin de azalmasıyla cilt kalitesinin ciddi anlamda bozulduğuna dikkat çeken Özel Denizpollife Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Merve Kayhan, 30’lu yaşlardan itibaren gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

PEKİ HANGİ CİLT SORUNLARI İÇİN HANGİ İŞLEMLERİ TERCİH EDİYORUZ?

Botoks uygulamasının kırışıklık tedavisi için ilk tercih edilen işlem olduğunu belirten Dr. Kayhan, “İdeali kırışıklık yerleşmeden başlamak ve 4,5-6 ay aralıklarla düzenli yaptırmaktır. Ancak yerleşmiş dahi olsa kırışıklık tedavisinde özellikle kaş ortası, alın, göz çevresinde botoks uygulamaları günümüzde çok popüler. Bizler de dermatologlar olarak bu işlemi severek yapıyoruz. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus piyasada son yıllarda çok fazla sahte/kaçak ürün bulunmakta. Bu sebeple hastalarımızın bu uygulamayı mutlaka bu konuda yetkili olan bir hekim tarafından resmi faaliyet gösteren hastane veya kliniklerde yaptırması çok önemli. Aksi takdirde hayatı tehdit edecek kadar ciddi zehirlenme ve yan etkiler ile karşı karşıya kalıyoruz. Eğer düğün, nişan, seyahat gibi özel bir planınız varsa botoks uygulamasını bu özel gününüzden 2 ay öncesinde yaptırmanızı öneriyoruz. Gerekli kontrollerin yapılması ve uygulamanın oturması açısından bu süre botoks uygulamasında önemli” dedi.

CİLT KALİTESİNİ ARTIRIN!

Cilt kalitesini artırmanın ve leke oluşumunu azaltmanın mezoterapiler uygulaması ile mümkün olabileceğine dikkat çeken Kayhan, “Mezoterapi, uygulanan bu işlemlerin genel adı olup çok ince iğneler yardımıyla cilt altı tabakalara enjeksiyon yoluyla belirli solüsyonların verilmesi ile yapılır. Piyasada nem aşısı, gençlik aşısı, çeşitli ışıltılar şeklinde bilinen tüm uygulamalar aslında mezoterapinin bir çeşididir sadece kullanılan ürüne bağlı olarak ismi değişmektedir. Özel günlerden en erken 1 ay öncesinde mezoterapi seanslarının tamamlanmış olmasını öneriyoruz. Yine işlem sırasında oluşabilecek ufak tefek morlukların iyileşmesi ve cilt kalitesindeki artışın tam olarak fark edilebilmesi için bu süre önemlidir” dedi.

Kayhan açıklamasına şöyle devam etti, “Dolgu uygulamalarını ise yüzdeki hacim eksikliklerini gidermek, sarkmalarda bir miktar toparlama sağlamak, yüz hatlarını belirginleştirmek, çene hattında kontür sağlamak için yapmaktayız. Dudak bölgesinde ise daha dolgun, daha nemli dudaklar için dolgu uygulamalarını kullanmaktayız. Genel olarak dolgularda anında bir etki görülmekle beraber yine dolgunun tam oturabilmesi için, gerekli kontrolleri yapılması ve işlem sonrası olabilecek ödem ve morlukları iyileşmesi açısından da özel günlerinizden en az 1 ay öncesinde bu işlemi yaptırmış olmak ideal olacaktır.”

Dr. Kayhan, “Son olarak günümüzde artık güncel yayınlarda cilt kalitesini arttırmak için tek başına sadece mezoterapi gibi enjeksiyon işlemlerinin uygulanması yerine cihazla yapılan işlemlerle de bu tedavileri desteklemenin çok daha etkili olduğu gösterilmiştir. Genel olarak enerji bazlı cihaz uygulamaları olarak bilinen lazer, altın iğne gibi işlemlerle beraber yapılan mezoterapi uygulamalarında alınan yanıtlar çok daha kalıcı ve çok daha etkili olmaktadır. Ancak bu cihaz uygulamalarında cildin kendini onarabilmesi için zamana ihtiyaç vardır. Bu sebeple özel günlerden en az 2 ay öncesinde bu işlem seanslarının tamamlanmış olmasını tercih etmekteyiz. Mevsim itibariyle soyucu etki gösteren lazer uygulamalarına yavaş yavaş ara veriyoruz ancak altın iğne ve bazı soyucu olmayan lazer uygulamalarına seans sonrasında güneş maruziyetine dikkat etmek kaydıyla yaz aylarında da devam edilebilir.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER