banner249

Kale Biberi pazara indi

demirciler köyü'nde üretim yapan kale biber ve kültür festivali'nde birinci olan ramazan akça ile feride Åžaylıca, 170 kilogram civarındaki turfanda ''kale biberi'ni, kilosu 3

Kale Biberi pazara indi
banner240
Demirciler Köyü;nde üretim yapan Kale Biber ve Kültür Festivali;nde birinci olan Ramazan Akça ile Feride Şaylıca, 170 kilogram civarındaki turfanda ;;Kale Biberi;ni, kilosu 3 liradan pazarda sattı. Ramazan Akça, Kale Kaymakamlığı;nın sağladığı tarımsal destekle, ürününü damlama sulama yöntemiyle suladığını, daha fazla ürün elde etmeyi umduğunu söyledi. Akça, pazara 80 kilogram biber getirdiğini ifade etti.
Feride Şaylıca da üründe şimdilik zirai hastalık tehlikesi olmamasının yöre üreticilerini sevindirdiğini belirterek, ;;Beş dekar Kale Biberi diktik. Bu yıl ürün çok iyi olacak. Kalitesini daha da artırmaya çalışıyoruz. Pazara 90 kilo biber getirdim;; dedi.
TPE tarafından tescillenen ;;Kale Biberi;;, ilçe merkezi ile Alanyurt, Demirciler, Gökçeören, Habibler ve Özlüce köylerinde yetiştirildiği bildirildi. Boyu 15- 20 santimetre, ağırlığı 100 gram dolayında olan Kale Biberi;nin, kalsiyum oranının diğer biber çeşitlerine göre daha yüksek olduğu, dekar başına 4 ton dolayında ürün alınabildiği kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER