banner249

Pamuk fiyatlarında ;yalancı bahar; dönemi

detgis başkanı isa dal, son bir yılda fiyatı rekor düzeyde artan pamuğun düşüşe geçmesinin tekstil sanayicisini sevindirdiğini söyledi. avustralya'daki pamuk hasadının ardından bu fiyatların daha

Pamuk fiyatlarında ;yalancı bahar; dönemi
banner240
DETGİS Başkanı İsa Dal, son bir yılda fiyatı rekor düzeyde artan pamuğun düşüşe geçmesinin tekstil sanayicisini sevindirdiğini söyledi. Avustralya;daki pamuk hasadının ardından bu fiyatların daha da düşeceğini ifade eden Dal, ;;Fiyatların bir düşüşte olduğu doğru, bu düşüşün bir süre devam edeceğini de söyleyebiliriz. Ama unutmamamız gereken şu ki, 2009 yılına kadar pamuk ve iplik fiyatları çok iyi gidiyordu, bir anda fiyatlar tepe taklak oldu ve tekstilci mağdur oldu. Artık tekstilci aynı hüsranı yaşamak istemiyorsa daha dikkatli olmalı. Atacağı adımları olabilecek felaketleri düşünerek atmalı. Her zaman için ikinci bir 2009 pamuk krizinin olabileceğini düşünmeli;; dedi.

Pamuk fiyatlarında yaşanan gelişmelerin tekstilcileri başka hammaddelere yöneltmesinin geçici bir durum olduğunu dile getiren Dal, pamuktan başka hammadelere doğru geçişin uzun soluklu olduğunu düşünmediğini, bir süre sonra sanayicinin tekrar pamuğa yöneleceğini kaydetti.
Dal, ;;Şu an için pamuğa olan talep azlığı, tekstilcilerin pamuğun karşıtı başka ürünlere yönelmesi, Çin;in bol miktarda pamuk stoklamasının ardından pamuk fiyatlarında bir düşüş yaşanıyor. Bu fiyatlardaki düşüşler ;yalancı bahar;ın habercisi olabilir, dikkatli olunması gerekiyor;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER