banner249

Uzay çatılar yıkılacak

denizli il Özel idaresi genel sekreteri adem oklu, ÖÇkkb'nin 10 ildeki yapılarla ilgili kararları arasında pamukkale'nin kuzey ve güney kapılarındaki uzay çatıların yıkılmasının da bulunduğu

Uzay çatılar yıkılacak
banner240
Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, ÖÇKKB;nin 10 ildeki yapılarla ilgili kararları arasında Pamukkale;nin kuzey ve güney kapılarındaki uzay çatıların yıkılmasının da bulunduğunu belirtti. Uzay çatılarına yapıldığı günden itibaren ;;demir yığını;;, ;;Pamukkale;nin doğal ve tarihi dokusuyla uyuşmuyor;; şeklinde eleştiriler yapıldığını hatırlatan Oklu, yıkım ve atıkların bölgeden uzaklaştırılması da dahil giderlerin ÖÇKKB tarafından karşılanacağını söyledi.

Yıkılacak uzay çatıların yerine yapılacak yapıların planlama ve projesinin, ÖÇKKB tarafından hazırlatılacağını ifade eden Oklu, ;;ÖÇKKB, giderlerle ilgili ödeneği Denizli İl Özel İdaresine aktaracak. Bu konuda maddi sıkıntı yaşanmayacak. Giriş kapılarına daha estetik ve daha işlevsel yapılar yapılacak. Projeyi hazırlatacak ÖÇKKB, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan gerekli izinleri de alacak;; diye konuştu.

Bu kapsamda Pamukkale-Karahayıt arasındaki karayolunun da yeniden ele alınacağını belirten Oklu, ayrıca turistlerin tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu Pamukkale;ye yaya olarak gelmelerini sağlayacak yürüyüş yolunun da planlama içinde olacağını aktardı.

UZAY ÇATILAR
Pamukkale;ye kuzey ve güneyden giriş-çıkışı sağlayan uzay çatıları, inşa edildiği 1992 yılında 1,3 milyon liraya mal olmuştu. Hizmete açıldığı tarihten itibaren tartışmalara yol açan ve ;;Pamukkale;nin dokusuyla uyuşmuyor;; şeklinde eleştirilen uzay çatıların yıkılması geçmişte de sık sık gündeme gelmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER