banner249

Abalıoğlu ilk 10’da

abalıoğlu grubu yönetim kurulu Üyesi ve gıda satış-pazarlama grup başkanı ender abalıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ege bölgesi sanayi odasının (ebso) 2010'da üretim satışları 20 milyon t

Abalıoğlu ilk 10’da
banner240
Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Satış-Pazarlama Grup Başkanı Ender Abalıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi Sanayi Odasının (EBSO) 2010;da üretim satışları 20 milyon TL;nin üzerinde olan bölgenin en büyük 100 sanayi şirketini açıkladığını belirterek, bölgede ilk 10 şirket arasına girdiklerini ifade etti.

Bir önceki yıl listede 13. sırada yer aldıklarını hatırlatan Abalıoğlu, Türkiye;nin ilk özel sektör yem kuruluşu olduklarını belirterek, şöyle konuştu, ;;Abalıoğlu Grubu, enerji, kimya ve tütün ürünleri sektörlerinden dev kuruluşların bulunduğu listede yedinci sırada yer aldı. Kurulduğu 1969 yılından bu yana pazar lideri olduğu yem sektöründe ilkleri gerçekleştiren, yatırımları ve her bölgede farklı iş kollarıyla istihdam yaratarak ülke ekonomisine sürekli katkıda bulunan Abalıoğlu Grubu, 42 yıldır faaliyet gösterdikleri yem başta olmak üzere tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin gelişimine öncülük ediyor.;;

Geçen yıl Türkiye;nin büyümesine paralel bir gelişme sağladıklarını dile getiren Abalıoğlu, 2010 yılında genel olarak büyüme grafiği çizen sektörde, Abalıoğlu yem grubunda bir önceki yıla göre yüzde 41;lik, piliç eti grubunda yüzde 24;lük, ileri işlenmiş ürün grubunda da yüzde 31;lik büyüme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Abalıoğlu, ;;Denizli, Polatlı, Biga ve İzmir;deki 4 yem fabrikamızda gerçekleşen toplam 795 bin ton yem üretimimiz ile Türkiye yem sektöründeki tartışmasız liderliğimizi pekiştirdik. Ayrıca, 2006 yılında tüketicimizin beğenisine sunduğumuz ;hayatın lezzeti; Lezita markamızla da Türkiye piliç eti pazarının ilk üç firmasından biri olmak hedefine hızla koşuyoruz. Tüm bu başarılarımıza ek olarak, EBSO;nun bölgenin en büyük 100 sanayi şirketi listesinde yedinci sıraya yükselmek bizim için büyük bir onurdur;; diye konuştu.

Yem sektörünün lideri olarak faaliyetlerini gıda sektörüne de taşıdıklarına dikkati çeken Abalıoğlu, ;;Lezita markası ile ülkemizin en büyük ve modern Et Entegre Tesisi;ni ülkemize kazandırdık. Grubumuz, Türkiye;nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmak, sanayinin gelişimine destek olmak, sektörün çağdaş seviyeye ulaşmasına öncülük etmek, istihdamı artırmak ve gençlere güzel bir gelecek sunmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER