banner249

Pozitif düşünmek artık kolay!

Davranış Bilimleri Uzmanı Cemal Kondu, NLP’nin bir pozitif düşünce sistemi ve bilimi olduğunu hatırlatarak, “NLP bir sanattır. Çünkü mükemmeli yakalamıştır. Konusunda mükemmeli yakalamış olanların o sonuçlara nasıl vardığını modellemiştir. NLP’yi öğrenen kişinin algılarını ve bilgilerini bir zamanlar imkânsız gibi görünen sonuçlara ulaşmak için organize edilebilmesini sağlar” dedi.

Pozitif düşünmek artık kolay!
banner240

Acaba en son ne zaman bir şeylerin yönetiminde bulundunuz? Bir organizasyon, bir kişi veya kurum? Hangisinde daha başarılıydınız? Hayatın akışı içinde yöneten ve yönetilen olmak size göre tesadüfi bir şey midir? Neden bazıları yönetirken, bazıları yönetiliyor? Acaba yöneten ile yönetilen arasında ne gibi farklar var ki, bir taraf yöneten olurken diğer taraf yönetilen oluyor? Cevapları kolay ama düşünmemiz gereken bu sorular daha ardı ardına eklenerek çoğaltılabilir.

‘İyi bir lider olabilir miyim’ sorusuna cevap veren Davranış Bilimleri Uzmanı Cemal Kondu, “Bireyleri nasıl daha etkili bir şekilde yönetebilirim? Etkili liderlik stratejisini bireylerin performans etkinliğini artırabilir miyim?…vb.” NLP’de bütün bu sorulara kocaman bir “evet” yanıtın verebiliriz. Beyin dilinizi programladığınızda bu isteklerinize ulaşmanız hiç de zor değil. Hemen herkes bir şeylerden rahatsız. Mesleğinden, işinden, evliliğinden yakınan insan sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. Hayattaki “ideallerine” kavuşamayıp, her şeyi “kader”e bağlayan binlerce insanla çevrili etrafımız. Bir türlü başarıya kilitlenemeyip, her seferinde “yenilgisine” isyan edenler, acıklı şarkılarda buluyor teselliyi. Oysa başarı ve mutluluk “programlanabiliyor”! Bu programlamanın hayli yöntemi var, ama son yıllarda en çok kullanılan ve deneyimlerle doğruluğu kanıtlanan NLP´yi başa almakta fayda var. Bu yolla başarmanın mümkün olduğunu kanıtlayan örnekler var.”

NLP’nin yirmi birinci yüzyılın başarı biliminin yeni teknolojisi olduğunu ifade eden Kondu, şöyle konuştu, “NLP bir mükemmellik sanatıdır. Türkçesi Sinir Dili Programlaması olarak çevrilen NLP, bireyin istediklerini elde etmesine imkân veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır. İnsanı bir bilgisayara benzetirsek bu bilgisayarı nasıl kullanacağımızı öğreten bir teknolojidir NLP. Hepimizin sahip olduğu potansiyelin nasıl daha etkin kullanılacağını sağlayan modeller ve stratejilerden oluşur. NLP sonuçlarla ilgilenir. Nlp sahip olduğunu sistemler yardımıyla istenilmeyen durumlardan arzu edilen durumlara yapılan yolculuğu sonuçlandırır.

NLP bir pozitif düşünce sistemi ve bilimidir. NLP’yi oluşturan birçok çalışma uzun süren araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur. NLP bir sanattır. Çünkü mükemmeli yakalamıştır. Konusunda mükemmelli yakalamış olanların o sonuçlara nasıl vardığını modellemiştir. NLP’yi öğrenen kişinin algılarını ve bilgilerini bir zamanlar imkânsız gibi görünen sonuçlara ulaşmak için organize edilebilmesini sağlar. Bir ustalık işidir. NLP Bir Teknolojidir… NLP bize bir liderin en önemli özelliği olan mükemmeli arayan bir sistemdir.  NLP burada anlatılan tüm özellikleri ile bir liderin ihtiyaç duyacağı en önemli araçtır.”

NLP Eğitimleri, İzmir, Antalya ve Denizli'de yüz yüze veya online olarak verilmektedir

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER