banner249

Denizli Obeziteyle mücadelede önemli adımlar atıyor

Türkiye'nin en başarılı obezite cerrahları arasında gösterilen Özel Denipollife Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Baki Ültay, başarılı operasyonlarla birçok hastanın daha sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunuyor.

Denizli Obeziteyle mücadelede önemli adımlar atıyor
banner240

Özel Denipollife Hastanesi, obezite cerrahisinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla ülkemizin önemli sağlık merkezlerinden biri haline geliyor. Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Baki Ültay, Türkiye'nin birçok ilinden hasta kabul ettiklerini belirtti. Ültay, tıp alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde bu operasyonların başarıya ulaştığını ifade etti.

Çağımızın artan sorunları arasında obezitenin giderek büyüyen bir mesele haline geldiğini belirten Ültay, toplumda obezite görülme sıklığının artmasının endişe verici olduğunu vurguladı.

OBEZİTENİN NEDENLERİ

Ültay, obezite görülme sıklığındaki artışın nedenlerini şu şekilde sıraladı: "Artan teknolojiyle birlikte kolaylaşan yaşam biçimine bağlı fiziksel aktivitede azalma ve modern yaşamdaki beslenme alışkanlıklarındaki değişim. Fast-food ve sağlıksız besinlerle karbonhidrattan ve rafine şekerden zengin, bitkisel liflerden fakir, aşırı yağlı beslenme şekli obeziteye yol açan önemli faktörlerden biridir. Ayrıca cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi teknolojik cihazların yaygın kullanımı obezitenin artmasına katkıda bulunmuştur."

Obezite; diyabet, ateroskleroz (damar sertliği), hipertansiyon, kalp hastalığı ve kan yağlarında yükseklik gibi birçok hastalık riskini artırdığından büyük önem taşır. Kilo vermekle bu hastalıkların önlenmesi, şiddetinin azalması veya düzelmesi mümkün olduğu için mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Obezite Kimlerde Daha Sık Görülür?

Obezite, aşağıdaki gruplarda daha sık görülür:

1- Endüstrileşmiş ve gelişmiş ülkelerde

2- Şehirlerde (köylere göre daha yaygındır)

3- Kadınlarda (erkeklere göre daha yaygındır)

4- Kısa ve orta boylu kişilerde

5- İleri yaşlardaki kişilerde

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER