banner249

Bayramda tadınız kaçmasın!

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla baklavaya ilgi artarken, baklavacılar da vatandaşları kalitesiz ürünlere karşı uyardı. Denizli’nin ünlü Baklavacısı Bayram Yurtsuz, tatlandırıcı nişkoz ve glikoz gibi şuruplu tatlıların mide yanması ve mide ekşimesine olduğuna dikkat çekerek, “Baklavada şekerlenme varsa eğer o iyi bir tatlıdır” dedi.   

Bayramda tadınız kaçmasın!
banner240

Kurban Bayramı öncesi Denizli’deki baklavacılar vatandaşları kalitesiz baklavalara karşı uyardı. Denizli’de yaptığı kaliteli baklavalarıyla bilinen Mahir Pastanelerinin işletmecisi Bayram Yurtsuz, baklavanın gerçek ya da hileli olduğunu anlayabilmenin kolay olduğuna dikkat çekti. 

Yurtsuz şöyle konuştu: "Normal olmayan bir baklava boğazda yanma yapar. Ayrıca Tatlandırıcı, nişkoz ve glikoz gibi şuruplu tatlılarda mide yanması ve mide ekşimesi olur.
İyi bir tatlının içindeki sade yağ, şeker ve nişasta çok önemlidir. Bunların kaliteli olması gerekir. Bunların maliyet yüksek. Bunların maliyet değerinden dolayı fiyat yüksek geliyor. Tüketici zaten bu konuda iyi bir baklavayı kaç liraya alabileceğinin farkında bunu biliyor. O yüzden ucuz satılan tatlıların kesinlikle kalitesiz olduğunu, gerçek tatlı olmadığının tüketici zaten bilincinde.” 


Baklavada kullanılan ürünlerin kalite olması gerektiğinin altını çizen Yurtsuz, “Birinci sınıf kaliteli malzeme ile yapılan tatlı hem fiyat hem de lezzet olarak fark ediliyor. Şuan piyasa şartlarında 300 TL’nin altındaki baklavaların kalitesiz olduğunu söyleyebilirim. Bazı işletmelerin baklavanın raf ömrünü uzun olması için mısır şurubu kullanıyor. Bu mısır şurubu tatlının şekerlemesini önlüyor” dedi. 
Yurtsuz, şekerlenen tatlının kesinlikle iyi bir tatlı olduğunu da söyleyerek, tüm Denizlilerin Kurban Bayramını kutladı. 
 
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER