banner249

65 öğrenci tavuk dönerden zehirlendi 

Bir ilkokulda öğrencilere sunulan tavuk döner ve pilavdan yedikten sonra rahatsızlanan 65 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu.

65 öğrenci tavuk dönerden zehirlendi 
banner240

Yaşar Akar İlkokulu adlı okulun kantininde sunulan öğlen yemeği sonrasında 65 öğrenci, akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma gibi şikayetler yaşadı. Endişe verici bu durum üzerine öğrenciler aileleri tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastaneye götürüldü. Tedavi altına alınan 65 öğrenciden 32'si tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Uşak Valisi Turan Ergün, hastanede tedavi gören öğrencileri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında Vali Ergün'e İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir eşlik etti.

Vali Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin öğlen kantinden tavuk döner ve pilav yedikten sonra akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetleri yaşadıklarını belirtti. Bu şikayetlerle hastaneye başvurulduğunu ve şu ana kadar 65 öğrencinin müracaat ettiğini ifade etti. Vali Ergün, "Bunlardan şu an itibariyle 32'si serum verilerek taburcu edildi. 3 hastamız yatarak tedavi ediliyor. Onların da sağlık durumları iyi. Allah'a şükür ki hayati tehlikesi olan yok. Olayla ilgili adli soruşturmayı ve valilik olarak idari soruşturmayı başlatıyoruz" dedi.


Olayın ardından kamuoyuyla sonuçların paylaşılacağı belirtildi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER