banner249

Uludere Kaymakamının eşinin, ölüm nedeni belli oldu

Åžırnak vali yardımcı deniz zeyrek, uludere kaymakamı cemil Öztürk'ün eşi Özlem kıyak Öztürk'ün, gribal enfeksiyon nedeniyle kullanılan antibiyotik ilaca verdiği alerjik reaksiyon sonucu yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Uludere Kaymakamının eşinin, ölüm nedeni belli oldu
banner240
Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, vefat eden Özlem Kıyak Öztürk;ün Denizli;deki baba evinde bulunan Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk;e taziye ziyaretinde bulundu. Kaymakam Öztürk ve kayınpederi Erhan Kıyak;a başsağlığı ve sabırlar dileyen Zeyrek, daha sonra yaptığı açıklamada, Özlem Kıyak Öztürk;ün, kamuoyuna kalp krizi olarak yansıyan ölüm nedeninin gerçek dışı olduğunu, ölüm olayının tümüyle Öztürk;ün antibiyotik bir ilaca olan alerjisinden kaynaklandığını söyledi.

Öğretmen olan Özlem Kıyak Öztürk;ün, o gün soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon nedeniyle Kaymakam eşi Cemil Öztürk ile Uludere Devlet hastanesi;ne gittiğini ve yapılan kan tahlilinin ardından kendisine serum verildiğini ifade eden Zeyrek, şunları kaydetti, ;;Hem grip hem boğaz enfeksiyonu varmış. Enfeksiyonu bir an önce gidersin diye serumla beraber damardan antibiyotik enjekte ediliyor. Zaten bünyenin antibiyotiğe karşı alerjisi olduğu için birkaç saniye içerisinde kalbi duruyor. Orada bir on dakika müdahale ediyorlar, kalbi çalışmayınca, helikopterle merkeze aldık. Merkezde yaklaşık 15-20 dakika doktorlar uğraştılar, kalbi çalıştı. Verilen uyarıcı ilaçlarla 5 saat boyunca çalışan kalbi, bu süre sonunda yeniden durdu ve bir daha da çalıştırılamadı.;;

Zeyrek, bu nedenle ölüm nedeninin kesinlikle doğrudan kalp krizi olmadığını belirterek, ;;Tamamen ilaca verilen tepkiden, ilaca verilen bir reaksiyonun sonucu. Bu konuyla ilgili valilik inceleme başlattı. Otopsi raporu çıktıktan sonra da netleşecek;; dedi.

;;ÖLÜMDE KASIT YA DA İHMAL GÖRÜNMÜYOR;;
Uzman doktorların verdiği bilgiye göre, antibiyotiğe verilen tepkinin milyonda bir olduğunu da dile getiren Zeyrek, ;;Dolayısıyla olayda bir kasıt, bir ihmal şu anda görünmüyor. Tabii valilik araştıracak onu, çıkan otopsinin sonucuna göre bir soruşturma yürütülecek. Kullanılan ilaçlar belli, nasıl kullanılmış, ne kadar kullanılmış, otopside çıkacak;; ifadelerini kullandı.

Zeyrek, ölüm sebebine ;;kalp krizi;; denmesi nedeniyle bunun kamuoyunda, ;;kalp krizini tetikleyecek üzüntülü, sıkıntılı bir durumla karşı karşıyaydı;; şüphesi uyandırmasından rahatsız olunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu, ;;Kaymakam Cemil Bey olsun, eşi olsun oraya hakikaten bir katkı sunma niyetiyle gittiler. Hani öyle, beddua okuyarak, istemeyerek değil. Ülkemize nasıl bir katkı sunarız düşüncesiyle gittiler. Dolayısıyla orada ortamdan kaynaklı psikolojik bir şey yok. Kalp krizi denince sanki böyle bir imaj oluşuyor. Bu haksızlık oluyor. Öyle bir şey yok. Tamamen talihsiz, kaza gibi bir şey.;;

KAYMAKAM ÖZTÜRK
Kaymakam Cemil Öztürk de ;;eşinin kalp krizinden öldüğü;; yönünde çıkan haberlerin yanlış anlaşılmalara neden olabileceğini dile getirerek, ;;Güle oynaya hizmet için gitmiştik, herhangi bir serzenişimiz yoktu. Kalp krizi deyince, insanlarda aksi bir durumun olduğu anlaşılabilir, öyle bir şey yoktu;; dedi.

Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk;ün 27 yaşındaki öğretmen eşi Özlem Kıyak Öztürk, 15 Aralık Cumartesi Uludere Devlet Hastanesi;nden ambulansla Bağlıca Taburu;na, oradan da askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi;ne sevk edilmiş, Öztürk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Öztürk;ün cenazesi, Denizli;de Servergazi Mezarlığı;nda toprağa verilmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER