banner249

Avcıların yaraladığı şahin, kurtarılamadı

muğla'da avcılar tarafından vurulan ve sağ kanadı ve ayağında kırıklar tespit edilen şahin, gökova'da hayvan hastanesindeki tedaviye rağmen kurtarılamadı.

Avcıların yaraladığı şahin, kurtarılamadı
banner240
Vatandaşlar, Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesinde yaralı halde buldukları şahin, Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen;e getirildi. Dağdelen, yaralı şahini Gökova;daki hayvan hastanesine götürdü. Veteriner hekimlerin müdahale ettiği yaralı şahinin kanadında ve ayağında kırıklar tespit edildi.

Gökova Medika-Vet Hayvan Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Göksel Bayramlı, yaptığı açıklamada, yaralı şahinin röntgen filminin çekildiğini, çeşitli yerlerinde kurşun yaraları, ayağında ve kanadında kırık tespit ettiklerini söyledi.

Yaralı şahinin yapılan müdahaleye rağmen öldüğünü anlatan Bayramlı, ;;Yaralı halde bulunan şahin Türkiye;ye özgü türlerden biri. Oldukça yaygın görülen, ancak zaman içerisinde riskler taşıyan bir hayvan. Çünkü insanlar hedef tahtası olarak görüyor ve ateş ediyorlar. Özellikle geçen sene bize intikal eden vaka sayısı 20;nin üzerindeydi. Bunlar değerli kuşlar, ülkemizin yadigarları. Bu kuşlara biraz daha özen göstermemiz gerekiyor. Bu hayvanların koruma altına alınması, bunu yapanların cezalandırılması gerekiyor;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER