banner249

Manisa;da ;Ekolojik Oyuncak Sergisi; açıldı

manisa'da, engelliler tarafından üretilen ekolojik oyuncaklar sergilendi.

Manisa;da ;Ekolojik Oyuncak Sergisi; açıldı
banner240
Kula Ortopedik Spastik ve Özürlü Çocukları Koruma Derneği, Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen kursta üretilen oyuncaklardan oluşan sergi, Manisa Kültür Merkezi fuayesinde açıldı.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, açılışta yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiklerini belirterek, bunun alkışlanacak bir proje olduğunu ifade etti. Bu noktada asıl önemli olanan projenin devamını sağlamak olduğunu dile getiren Daşöz, şunları kaydetti, ;;Bunu sağlamak için de bize büyük görev düşüyor. İlimizde çok sayıda anaokulu, kreş var. Organik oyuncularımız buralarda okuyan çocukların sağlığı bakımından da çok önemli. Bu oyuncakların öncelikle ilimizdeki okullarda kullanılmasının önünü açmamız gerekiyor. Ondan sonra Türkiye genelinde satışlara başlanabilir. Bunu başarabilirsek çalışmalar iyi meyve vermiş olur. Engellilerin bizlerden bekledikleri tek şey, önlerinde engel olmamamız. Onlar çok mutlu, kendileriyle barışık insanlar. Biz onların durumlarına uygun şartları oluşturup fırsat verelim.;;

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise ilçedeki 30 engellinin bu proje ile iş sahibi olduğunu, projeye Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında da 12 bin 115 lira katkı sağlandığını söyledi. İŞKUR Kula İlçe Müdürü Yüksel Uçar ise Ekolojik Oyuncak Üretim Atölyesi;nin İŞKUR Genel Müdürlüğü;nden sağlanan 156 bin 575 liralık hibe ile belediye tarafından tahsis edilen bin metre kare alan üzerinde kurulduğunu söyledi.

Açılışın ardından sergiyi gezerek oyuncakları inceleyen Vali Daşöz, sergilenen oyuncakların tamamını, 10 bin lira bedelle satın aldı. Oyuncakların iki gün sürecek sergi sonrası Manisa;daki ana sınıflarına ve sevgi evlerine verileceği bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER