banner249

Tarih müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor

Uşak Belediyesi’nin tarihine ve kültürüne sahip çıkma bilinci ile açtığı birçok projeden birisi olan Kent Tarihi Müzesi ilgi görmeye devam ediyor.

Tarih müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor
banner240

Açıldığı günden bu yana binlerce ziyaretçinin ağırlandığı müzede özellikle yeni neslin ve öğrencilerin heyecanı dikkat çekiyor. Kentin kültürünü ve tarihini öğrenmek isteyen öğrenciler müzeye akın ediyor. Bu kapsamda Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ( TEGV) Uşak Öğrenim Birimi Kent Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyarette kentin değerlerini ilgi ile inceleyen öğrenciler kent tarihi hakkında önemli bir bilgi birikimine sahip oldular. 


Ziyaretlerin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, açtıkları müzenin işlevini layıkıyla yerine getirdiğine işaret etti. En başından bu yana tarihin ve kültürün yaşatılması maksadıyla mücadele ettiklerinin altını çizen Erdoğan, " İlimizde tarihimizin ve kültürümüzün yaşatılması bizler için her daim önemli olmuştur. Bu maksat ile biz önemli projelerimizin arasına Kent Tarihi Müzesi’ni aldık. Müzemiz her anlamda geçmiş ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görmektedir” dedi. 

Müzeye Uşak halkının verdiği desteğin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu ileten Başkan Erdoğan, bu nedenle müzenin misyonunu yerine getirdiğini aktardı. Uşak Belediyesi’nin çabaları ile kentin tarihin ve kültürün en iyi şekilde yaşatıldığı ve tanıtıldığı müzelere döndüğünü vurgulayan Erdoğan, "İlimizde bizim son yıllarda değerlerimizin tanıtım için yaptığımız çalışmalar sadece Kent Tarihi Müzemiz ile kalmadı. Dokur Evimiz halılarımızın yaşatıldığı, İslamoğlu Evimiz İslamoğlu kültürünün yaşatıldığı ve Halı ve Kilim Müzemizin de halılarımızın her yönü ile tanıtıldığı yerler haline gelmesine neden oldu. Buralara da ziyaretçi akını devam etmektedir” ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER