banner249

Darbe varsa gel yanıma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonu sonrasında yaşanan gelişmelerin hükümet kanadından ‘darbe’ olarak yorumlanmasına, “Size darbe yaptılarsa gel yanıma beraber karşı çıkacağız” diye karşılık verdi.

Darbe varsa gel yanıma
banner240

17 Aralık operasyonu sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında Başbakan Erdoğan ve kabine bakanlarının ‘Darbe planı’ söylemlerine değinen Kılıçdaroğlu, “17 Aralık’tan sonra 50 kere soru sordum bir tek soruya yanıt alamadım. Yine sormaya devam edeceğim. Dünyanın en basit sorusunu soracağım; 'ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar bir bankanın genel müdürünün evinde ne işi var?' 'Bize darbe yapıldı' diyor. Size darbe yaptılarsa gel yanıma beraber karşı çıkacağız. Ama sen önce 4,5 milyon doların hesabını ver” şeklinde konuştu. 


İzmir’in Urla ilçesinde Başbakan Erdoğan'ın yakınlarına ait olduğu iddia edilen birinci derecede sit alanındaki villalara ilişkin de değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Çünkü halkın iradesi karşısında hiçbir şey duramaz. Sizin bir valiniz vardı. Biz konuşacağız, kulaklarını istediği kadar tıkasın, her şeyi anlatacağım. Urla, bir koyda. Erdoğan'ın yakınları villa yapmak istiyorlar sit alanı. Buraya villa yapılmaz deniliyor. Vali yıkmak istiyor. Valiyi satan adama hiçbir ülkede başbakan denmez. Ona 'valiyi pazarlayan adam' denir.” 

“MUHALEFETE TAHAMMÜL YOK” 
Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon kanalını arayarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmalarının alt yazı olarak geçmesinin kaldırılmasını istediği yöndeki ses kayıtlarının ortaya çıkmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Dün internet sitelerinde Fas’tan telefon ediyor 'aman diyor bu sözler neden TV kanalında yer alıyor?' Muhalefete tahammül edemiyor. Ayın 30’unda hep beraber sandığa gideceğiz kul hakkı yiyenden hesap soracağız. Temiz siyasetin yolunu açmak için, kadın erkek eşitliliği için oyumuzu kullanacağız. Hep beraber 30 Ağustos’ta hep beraber çalışacağız, uğraşacağız, mücadele edeceğiz. 

30 Mart bizim demokrasi tarihimiz için önemli bir tarihtir. 30 Mart'ta çocukların geleceğini, demokrasimizin, halkın güvencesi altında kanıtlama imkanına kavuşmuş olacağız. Bu nedenle hepimize düşen görev var. Bana düşen görevi kendimce yapmaya çalışıyorum. Kadınlar, erkekler, hep beraber birlikte yapacağız.” 

Kılıçdaroğlu, son olarak yaklaşan yerel seçimlerde İzmir’den yüksek oy beklediklerini söyleyerek, “Sesinizi Türkiye ve tüm dünya duyacak” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER