banner249

Çiftçilere uyarı

Pazarlar Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlkay Çetin, çiftçileri başta kiraz ve vişne olmak üzere bitkisel ve hayvansal ürünlerini sigorta yaptırmaları konusunda uyardı.

Çiftçilere uyarı
banner240

Pazarlar Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlkay Çetin, üretim sezonunda yaşanan aşırı yağış, don, dolu, sel, kuraklık gibi afetler sebebiyle ciddi derecede zarara uğrayan çiftçileri tarım sigortası yaptırmalarının üreticiler adına daha yararlı olacağını ifade etti. 


2012 yılında tarım sigortası olmayan çiftçilerin büyük zarara uğradığını belirten Çetin, "Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için önceden tedbir almalarını istiyoruz. Bitkisel ürünler için dolu ana riski ile birlikte; fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskleri paket halinde ayrıca açık alanlarda yetiştirilen meyveler için bu risklere ilave olarak isteğe bağlı olmak üzere don riski ayrıca Veteriner Bilgi Sistemi’ ne (TÜRKVET) kayıtlı olan; süt ve erkek besi sığırları ile koyun, keçi, koç ve tekeler için ölüm riski teminat altındadır ” dedi. 

Tarım sigortasında 2014 yılında, sigorta priminin yüzde ellisi oranında prim desteği verileceğini ve açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme evresinin don riski kapsamına alındığını ve sadece don riski primine 1/3 oranında ek prim desteği verileceğini ifade eden Çetin, “Bu da çiftçimizin sigorta maliyetini yarı yarıya düşürmektedir. Aşırı yağış, don, dolu, sel, kuraklık gibi afetler gibi durumlarda zarar gördüklerinde sigorta bu mağduriyetlerini gidermektedir” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER