banner249

Trafolar renkleniyor

Milas Belediyesinin başlattığı çalışma ile ilçedeki elektrik trafoları, bulundukları yere göre boyanmaya başlandı.

Trafolar renkleniyor
banner240

Çalışmayla trafoların yarattığı görüntü kirliliğinin giderilmesi planlanıyor. Milas’taki okul bahçelerine ve parklara yerleştirilmiş olan ve üzerinde “Dikkat Ölüm Tehlikesi” yazan elektrik trafoları, yarattıkları tedirginlik ve görüntü kirliliği ile sık sık gündeme gelmişti. Halkın ortak kullanım alanlarına yerleştirilen trafolar, yarattıkları tehlikenin yanı sıra görüntü kirliliği konusunda da çok fazla eleştiri aldı. 


Yaşanan durum üzerine trafoların yarattığı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak isteyen Milas Belediyesi, trafoları kent mobilyasına dönüştürecek bir çalışma başlattı. Halil Menteşe Parkı içindeki trafodan başlatılan çalışma Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Kadriye Taç ve aynı okulun grafik bölümü 1. Sınıf öğrencisi Güven Göktepe tarafından yürütülüyor. 

Trafolar üzerine çizilen resimlerin kentin tarihi-kültürel değerlerini yansıttığını ve trafonun bulunduğu yere uyumlu olmasına dikkat ediliyor. Okul bahçelerinde bulunan trafolara çizgi film karakterlerinin çizilmesi planlanırken çalışmayla trafoların soğuk yüzü değişiyor. Vatandaşlar, trafoları kentsel dokuyu güçlendiren birer yapı haline dönüştüren çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade ediyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER