banner249

Kale’de finali Mustafa Ceceli yaptı

Denizli’nin Kale ilçesinde 3 gün önce başlayan 19. Geleneksel Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kale Biber Festivali ve Halk Konserleri etkinlikleri kapsamında Davaz Ovası Şehitleri, 93/3 tertip askerler için yemekli mevlüdü şerif ve Mustafa Ceceli Konseriyle son buldu.

Kale’de finali Mustafa Ceceli yaptı
banner240

Bu sene Ege bölgesinde En büyük konserler olarak iddia edilen festivale yoğun katılım sağlandı. Öğle saatlerinde Kale Belediye düğün salonunda Davaz Ovası yani Kale, Beyağaç ve Tavas ilçelerinden çıkan şehitler için ve 93/3 tertip askerler için yemekli mevlüd düzenlendi. 


Düzenlenen mevlüde Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Partisi Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Kosova Boşnak Milletvekili Hamza Balje, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mehmet Emin Öztürk, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tavas ilçesinde öğretmenlik yapan Muhammet Kahraman’ın yazmış olduğu 24 şehidin şiirini kitap haline getiren Kale Belediyesi’nin de katkılarıyla basılarak şehit ailelerini ve vatandaşa dağıtıldı. Şiirlerin okunmasıyla şehit aileleri ve protokol üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı. Kahraman yaptığı açıklama da “Hiçbir şekilde aklımızda kitap hayali olmamıştı. 

Vakıf köyünde düzenlenen şehitlere anma programında şehitlerimiz için yazdığım şiirleri minik öğrenciler tarafından okundu. Okuma esnasında Kale Belediye Başkanımız İsmail Yarımca gözyaşlarını hakim olamadığını fark ettim. Başkanımız program sonunda şehitlerimiz için yazdığım şiirleri kitap haline getirmemiz gerektiğini söyledi” dedi. 

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklama da “Üç ilçemizde şehit düşen Mehmetçiklerimiz için hocamızın duygu dolu şiirleriyle bir kitap bastırdık. Şehitlerimizin unutulmaması için elimizden gelen her şeyi seferber ediyoruz.Dün olduğu gibi, bugün de vatan topraklarını en güç şartlar altında dahi korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, bizim kıvanç kaynağımız, onur abidelerimizdir. 

Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bu amaçla Muhammet Kahraman hocamız Kale, Beyağaç, Tavas İlçelerinden şehit olan kardeşlerimiz anısına onlara hitaben şiirler yazmıştır. Muhammet Bey’e bu duyarlılığından ve içindeki duyguları mısralara dökmesinden ötürü kutluyor ve teşekkür ediyorum. Belediyemiz olarakta bu şiir kitabını şehitlerimizin albümü olarak derleyerek "davaz ovası şehitler albümü ve şiirleri" kitabı haline getirdik.”dedi. 

Mevlüt esnasında ilçede çekimleri süren Gerçek Hayat adlı dizinin bir sahnesi burada çekildi. 

CECELİ ASKER ŞALIYLA KONSER VERDİ
Akşam saatlerinde 93/3 tertip askerler için kına merasimi yapılarak asker duası yapıldı. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca askerlerin kınalarını elleriyle yakarak hediyelerini takdim ederken tüm askerin ardına şallarını arttı. Ünlü Pop yıldızı Mustafa Ceceli hayranlarıyla buluştu. İlk andan itibaren hayranları tarafından ilgiyle izlenmeye başladı. İlk parçasının bitmesiyle askerleri gören Ceceli, şal istedi. Bu isteği gören Belediye Başkanı İsmail Yarımca kendi elleriyle takdim etti. 

Konser boyunca şalı çıkarmayan Ceceli renkli görüntülere sahne oldu. Sahnede yerinde durmayan ünlü şarkıcı yaptığı bateri ve org şovuyla izleyenler tarafından bir kez daha alkış aldı. Konser sonunda Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca Kale Biberi, plaket ve Davaz Ovası Şehitler Albümü ve Şiirleri kitabını takdim etti. Yarımca istek olarak “Türkiyem” parçası istedi. 

Kale Biberini gören Ceceli, hayranlığını gizleyemedi. Repertuarın bu parça olmadığından dolayı Mustafa Ceceli akıllı telefonu sayesinde istek parçayı yorumladı. Geç saatlere kadar devam eden konserin ardından festival tamamlanarak hafızalar da yer edindi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER