banner249

Plakasız motosikletler trafikten men edildi

Simav İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ekipleri, Simav zabıta ekipleri ile birlikte, ilçede bulunan tescilsiz ve plakasız motosikletleri trafikten men ediyor.

Plakasız motosikletler trafikten men edildi
banner240

Simav İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, kazaları ve olası suçları önlemek adına, plakasız motosikletleri topladıklarını bildirdi. Trafik ekipleri, "Sık sık yaşanan motosiklet hırsızlıklarında vatandaş motosikletinin çalındığını bildiriyor ama plakası yok. Biz bu aracı nasıl arayacağız. 


Kazaya karışarak kaçabiliyor. Sigorta yaptırmayarak, vergi ödemeyerek devleti zarara uğratıyor. Bu tür davranışlarla dürüst ve iyi niyetli vatandaşlara karşı bir saygısızlık yapılıyor. Kötü niyetli motor sahipleri aşırı sürat yaparak, çevreyi rahatsız ediyor. 

Bu nedenle plakasız motosikletleri yaptığımız denetimlerde tutanak tutarak teslim alıp, Sayderesi bölgesinde bulunan yediemin deposuna teslim ediyoruz. Motorları tescil ettiren ve plaka çıkartan motor sahipleri daha sonra motorlarını yediemin deposundan teslim alabiliyor. Plakasında yazı ve rakamları silik olan ve okunmayan motosiklet ve diğer araç sürücülerine de kabahatler kanuna göre 77 lira para cezası uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER