banner249

Denizli, otel tekstilinde rakipsiz

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcı İsa Dal, Ortadoğu'daki tematik otellere, Uzakdoğu'nun lüks spalarına kadar giren Denizli'nin, dünyada otel tekstilinde rakipsiz olduğunu söyledi.

Denizli, otel tekstilinde rakipsiz
banner240

İsa Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalitesini dünya çapında ispatlayan, tekstilin tarihi başkenti Denizli'nin ürünlerini, otel tekstilinde de dünya sosyetesinin tercih ettiğini belirtti. 


Prestijli otellerin de ilk adresinin Denizli olduğunu ifade eden Dal, kendini sürekli geliştiren kalite ve tasarımları ile kentin, yıllık 150 milyon havlu, 15 milyon bornoz ve 30 milyon çarşaf satışı gerçekleştirdiğini kaydetti. 

Beş yıldızlı otellerden düşük konforluların, fiyat avantajından dolayı Pakistan, Hindistan, Çin gibi ülkeleri tercih ettiğini ifade eden Dal, beş yıldızlı otellerin ise bu ülkelerin üretimlerinin kalite ve servis bakımından zayıf olmasından dolayı Türk tekstilini tercih ettiğini bildirdi. 

"Ortadoğu'daki tematik otellere, Uzakdoğu'nun lüks spalarına kadar giren Denizli, dünyada otel tekstilinde rakipsiz" ifadesini kullanan Dal, Türkiye'nin ürünlerindeki kalitesi ve hizmetiyle markalaştığı ender alanlardan biri olan otel tekstilinde başarısının sürdürülebilmesi için uluslararası platformlarda etkin tanıtım çalışmalarının yapılmasının önemli olduğunu kaydetti. 

Dal, otel tekstilinde dünya markası haline geldiğini, şehrin kendi markası ile ihracat yapması gerektiğini vurguladı. Uluslararası otel zincirlerine satışta aracılık yapan yabancı firmaların genellikle kendi marka etiketlerini kullandığını dile getirdi. 

Dal, "Amerika Birleşik Devletleri dışında birçok ülkede etiket üzerinde üretim yerinin menşei yazılmadığı için, bu ürünün Türkiye’den geldiğini çoğu kullanıcı bilmiyor. Etiket üzerinde Made in Turkey yazması çok önemlidir. Eğer bu yazılma zorunluluğu olsaydı, bugün Türk tekstili çok daha güçlü bir noktada olurdu" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER