banner249

Danıştay minibüsçüleri haklı buldu

Üçler-bayramyeri güzergahında yolcu taşımak için yaklaşık 4 yıl önce faaliyete başlayan Üçler taşıyıcılar kooperatifi, denizli belediyesi'nden izin alamayınca durum danıştay'a intikal etti.

Danıştay minibüsçüleri haklı buldu
banner240
Üçler-Bayramyeri güzergahında yolcu taşımak için yaklaşık 4 yıl önce faaliyete başlayan Üçler Taşıyıcılar Kooperatifi, Denizli Belediyesi;nden izin alamayınca durum Danıştay;a intikal etti. Denizli Belediyesi, minibüsçüler lehine verilen karara Danıştay 10. Dairesi;ne yaptığı başvuru ile itiraz etti. Belediyenin istemini uygun görmeyen Danıştay, kararını yineleyerek minibüsçüleri haklı buldu. Bu dava sonucunda Üçler minibüsçüleri, mahkeme bilirkişilerinin belirlediği güzergahta yeniden çalışmaya başlatıldı.

Kooperatif üyelerinden Zafer Uçkun, yaptığı açıklamada, güzergah dışı çalışma suçundan kesilen trafik cezalarının geri ödenmesi davası açtıklarını ve kazandıklarını belirterek, kesilen yaklaşık 20 bin lira para cezasını mahkeme kararıyla geri aldıklarını söyledi. Belediyenin son durum için Danıştay;a düzeltme talebinde bulunduğunu ancak Danıştay;ın bunu uygun görmediğini dile getiren Uçkun, ;;Bizim çalışabileceğimizi tekrar karara bağlamış oldu. Ayrıca açtığımız davayla bize kesilen trafik cezalarını da geri aldık. Trafik ceza puanlarımız da iade edildi. Biz ekmeğimiz için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz;; dedi.

Kooperatif üyelerinden Süleyman Ertekin de ;;Denizli Belediyesi bize çeşitli nedenlerden dolayı 4 yıldır çalışmamıza izin vermiyor. Bu süreçte kazanamadığımız paralar için dava açacağız. Yine arkadaşlarla istişare edeceğimiz miktarı üye başına 25 bin lira olarak düşünüyoruz;; diye konuştu.
Yaklaşık 4 ay önce 24 kooperatif üyesi, eylemler düzenleyerek 3 minibüsü ateşe vermişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER