banner249

Gece tatbikatını gerçek sanıp 155’i aradılar

bahçelievler mahallesi'nde,itfaiye erlerinin eğitim yaptığı alanda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği patlamalar gerçekleştirildi ve yangın çıkartıldı. yangın, itfaiye erleri tarafından

Gece tatbikatını gerçek sanıp 155’i aradılar
banner240
Bahçelievler Mahallesi;nde,itfaiye erlerinin eğitim yaptığı alanda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği patlamalar gerçekleştirildi ve yangın çıkartıldı. Yangın, itfaiye erleri tarafından söndürülerek kurtarma operasyonları yapıldı. Tatbikat öncesi konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye;nin ilk gece yangın tatbikatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Denizli itfaiyesinin Türkiye çapında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Zolan, ;;Vatandaşlarımızın, küçük büyük demeden her yangını mutlaka itfaiyeye haber vermesi gerekiyor. Ekipler, kısa sürede olay yerine varıyor. Sadece beşer dakikalık bir gecikme bile binanın özelliğine göre çok uzun bir süre olabilir. Haber verdikten sonra su dökme çalışmalarına yardımcı olabilirsiniz, fakat itfaiyeyi beklemek gerekiyor;; dedi.

İtfaiyeye güvenilmesi gerektiğini ifade eden Zolan, ;;Herkes her yerde her şeye karışmamalı, yangın anında itfaiye görevlilerinin sözü dinlenmeli. Çünkü onlar eğitimlerden geçiyor. Yangında nasıl davranılması gerektiğini bilenler onlar;; diye konuştu.
Öte yandan, tatbikatın yapıldığından habersiz olan bazı emniyet yetkilileri, polis telsizinden patlamalar konusunda bilgi aldı. Bazı vatandaşlar ise patlamaların sesini duyarak, ;;155 Polis İmdat;; hattını aradı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER