banner249

Denizli Valiliği, "Kusur varsa soruşturma açarız"

denizli valiliği, medyada yer alan haberlerin ardından imzasız yazılı bir açıklama yayınladı. açıklamada, pamukkale ören yeri hakkında izmir 2 numaralı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulu’nun

Denizli Valiliği,
banner240
Denizli Valiliği, medyada yer alan haberlerin ardından imzasız yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Pamukkale ören yeri hakkında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 3 Mayıs 1995 tarihinde aldığı ‘travertenler ve nekropol alanının korunması amacıyla’ Pamukkale ören yerine araç girişinin yasaklandığına dair kararına vurgu yapıldı.

Pamukkale’nin dünya miras listesinde olduğuna da dikkat çekilen açıklamada, bu karara rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Pamukkale ziyareti sırasında yaşanılan olaylarla ilgili varsa kusuru bulunanlar hakkında soruşturma açılacağı da vurgulandı.

İşte Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi, "26.09.2011 Pazartesi günü yerel ve ulusal medyada yer alan “Bahçeli’yi Pamukkale’ye Almadılar” başlıklı haberlerle ilgili olarak ortaya çıkan yanlış anlaşılmaların giderilmesi anlamında açıklama ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Pamukkale Örenyeri, 03.05.1995 tarih ve 4808 sayılı İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına göre, birinci derece arkeolojik ve doğal sit alanı içinde kaldığından, söz konusu kararın üçüncü paragrafında; “Kuzey Kapısından taşıt girişinin nekropol alanına ve doğal sit alanına olumsuz yönde ve kötü etki ettiği belirlendiğinden ve koruma ilan planının uygulanmasına olumsuz etki yaptığından Kuzey kapısının da diğer kapılar gibi taşıt trafiğine ivedilikle kapatılmasına karar verildi.” denmektedir.

Dünya Miras Listesinde yer bulan Pamukkale ören yeri hepimizin gurur kaynağı bir doğa harikası olması münasebetiyle kapıları herkese açıktır. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ilimizi ziyareti sırasında olayların bu şekilde sonuçlanması da misafirperver Denizli halkı ve Valiliğimizce üzüntü ile karşılanmış olup kusurlu bir durum varsa sorumluları tespit etmek üzere inceleme başlatılacaktır."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER