banner249

Çocuk meclisinde yeni dönem

denizli belediyesi kent konseyi Çocuk meclisi'nde seçim heyecanı yaşandı. seçimlerde, 82 oy alan almira kocamaz yeni dönemde başkan oldu.

Çocuk meclisinde yeni dönem
banner240
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi 10. Olağan Genel Kurulu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu;nda gerçekleşti. Genel kurulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı;nın ardından Denizli Belediyesi Başkan Vekili Şamil Çınar çocuklara hitap etti.

Başkan Vekili Çınar, kent konseyinde yer alan gerek çocuk meclisi, gerek kadın meclisi ve gerekse engelli meclisinin başarılı çalışmalara imza attığını kaydederek, ‘tüm meclislere olduğu gibi Çocuk Meclisi;nin çalışmalarına da sonuna kadar destek veriyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu nedenle yapmak istediğiniz tüm faaliyetlerin yanındayız’ dedi. Konuşmanın ardından meclisin bir yıllık çalışması, meclis üyesi çocuklara anlatıldı.

Daha sonra Divan Başkanlığı oluşturulmasının ardından seçimlere gidildi. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığı için 17 aday yarıştı. Seçimlerde 82 oy alan Almira Kocamaz meclis başkanı, 34 oy alan Can Yücel meclis başkan yardımcısı ve 18 oy alan Berat Sert yine meclis başkan yardımcısı oldu. Başkanlığa aday olan diğer adaylar ise Denizli çocuklarını, ulusal, uluslararası ortamda ve kent düzeyinde temsil edebilecek, kent sorunlarına çocuk bakış açısıyla çözümler geliştirebilecek.

Yeni başkan Almira Kocamaz, çocuk meclisinde daha önce yapılanlar için arkadaşlarına teşekkür ederek yeni dönemde yeni çalışmalarla meclise katkı koyacaklarını söyledi.
2. turda yapılan seçimlerde ise Merve Şimşek başkan yardımcısı, Furkan Güngör, Rukiye Çetintürk, Ayşe Yıldız, Fatma Babak ve Sena Aydın yürütme kurulu üyesi seçildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER