banner249

937 gündür morgda tutulan iki kardeş sonunda defnediliyor

belçika'nın flaman bölgesindeki meulebeke kasabasında 2010 yılında işlendiği iddia edilen cinayette hayatını kaybeden ve 937 gündür morgda tutulan uğur aygün (32) ile süleyman aygün (33) adlı kardeşlerin cenazelerinin defin işlemleri için afyonkarahisar'ın emirdağ ilçesine bağlı göveçci köyünde ikinci kez mezar açıldı.

937 gündür morgda tutulan iki kardeş sonunda defnediliyor
banner240
Göveçci Köyü Muhtarı Nuri Karakoç, yaşanan olayın köy halkı ve Türk toplumu için kötü bir netice olduğunu kaydetti. Cenazelerin 2.5 yıl morgda bekletilmesinin hoş bir durum olmadığını belirten Karakoç, "Cenazelerimizin orada bekletilmesini doğru bulmuyoruz. Cenaze sahibi aile için de diğer taraf için de büyük sıkıntılar oluştu" dedi.

Aygün kardeşlerin teyzesinin oğlu Halil Yılmaz da Süleyman ve Uğur ile oğlu Erol Yılmaz;ın maç yapmak için sahaya gittiğini, bir süre sonra oğlunun, Aygün kardeşlerin öldürüldüğünü telefonla bildirdiğini anlattı.

Bunun üzerine Türklerin olay yerine geldiğini hatırlatan Yılmaz, "Herkes perişan oldu. O günden bu yana, ailesi 2.5 senedir aynı olayı her gün yaşıyor. Biz her gün teselli veriyoruz. İkinci kez cenaze töreni hazırladık. İnşallah bu kez onları toprağa vereceğiz" diye konuştu.

Aygün kardeşlerin arkadaşı Mehmet Karakoç da olaydan hemen sonra köyde bir mezar açtıklarını ancak cenazeler verilmediği için bu mezarların çöktüğünü bildirdi. Karakoç, savcının cenazeleri vereceğinin duyurulmasının ardından yeniden mezar kazdıklarına değindi.

Cenazelerin uçakla Belçika;dan Eskişehir;e getirileceği, burada da Emirdağ Savcısı;nın teslim alıp, yine savcı nezaretinde Göveçci köyü mezarlığında yarın defnedileceği bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER