banner249

Babasının izinde başarıdan başarıya koşuyor

babası nejat avcı gibi başarılı sonuçlara imza atan 29 yaşındaki ralli pilotu yağız avcı, 16 yaşında oyun konsoluyla başladığı pilotlukta önemli başarılarını sürdürüyor.

Babasının izinde başarıdan başarıya koşuyor
banner240
Ralli kariyerinde 2006 ve 2008;de Türkiye gençler şampiyonluğu, 2009, 2010 ve 2011;de Türkiye ralli şampiyonluğu ve 2012 Doğu Avrupa ralli şampiyonluğu unvanları bulunan Yağız Avcı, 1997;de Avrupa F2 ralli şampiyonluğuna ulaşan babası Nejat Avcı gibi önemli başarılara imza atıyor.

Nejat Avcı, geçen sene Luca Rosetti ile yaptığı mücadelenin Yağız Avcı;ya çok şey kattığını, Ege Rallisi;nde çok güzel bir tempoyla mutlu sona ulaştığını söyledi. Yağız;ın sezona böyle bir başlangıç yapmasından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Avcı, "Yarışta kazanacağını biliyormuşum gibi hiç heyecanlanmadım. Herhangi bir risk almadan birinciliğe ulaştı. Sezona böyle başladığı için çok mutluyuz" dedi.

Oğlunun gelişimine elinden geldiği kadar katkı vermeye çalıştığını ifade eden Nejat Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yağız;ın eğitimi 16 yaşında oyun konsoluyla başladı. 18;ine kadar evde çalıştık, 18;de yarış arabasına oturdu. Biz ona inandık.

Çok hızlı başladı, biraz yavaşlattık. Haddinden fazla hızlı gidiyordu. Zaten bu süreçte bir kaç tane büyük kazası oldu. Gerçeğin oyun konsolu olmadığını, yarışta ;restart;ın olmadığını anladı. Biraz temkinli gitmeyi öğrendi. Zaten hamurundan iyi bir konuma geleceği belliydi. Ben elimden geldiği kadar bir şeyler gösterdim ama geri kalanı kendisine ait."

Avcı, kendi yarıştığı döneme göre Türkiye;de otomobil sporlarında belli bir gerilemenin olduğunu ancak federasyonun bir takım adımlar attığını, bu süreçte hükümet desteğinin de şart olduğunu dile getirdi.

"EGE RALLİSİ;NDE ŞANSSIZLIĞI YENDİK"
2013 Türkiye Ralli Şampiyonası;nın ilk ayağı Ege Rallisi;ni ilk sırada tamamlayan Yağız Avcı da son iki sezondur takım olarak sorun yaşadıkları Ege Rallisi;nde bu şanssızlığı yendikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Avcı, yarışın çok iyi geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:"Takım olarak sezona iyi bir başlangıç yaptık. Yarış çok iyi geçti. Ege Rallisi;nin zor etabında asfalt performansımız çok iyiydi. Takım olarak iyi bir başlangıç yaptık. Bu sezon 4 asfalt ve 3 toprak olmak üzere 7 yarışımız ve iyi rakiplerimiz var. Ancak şampiyonluğu almaya çalışacağız."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER