banner249

Vali Şahin çocuk evlerini ziyaret etti

muğla valisi fatih Åžahin, uygulamaya başlanılan çocuk evleri projesinin türkiye'nin örnek projesi olacağını söyledi.

Vali Şahin çocuk evlerini ziyaret etti
banner240
Orhaniye Mahallesi;ndeki bir apartmanda oluşturulan çocuk evlerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve Muğla El Sanatları (MELSA) Müdürü İbrahim Akoğlu ile gazetecilere tanıtan Şahin, projeye büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Çocuk Evleri Projesi ile Muğla;da bulunan çocuk yuvalarının kapanacağını ve çocukların ev ortamında yaşayacaklarını belirten Şahin, "Muğla Valiliği tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında il merkezinde bulunan Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası kapatılacak. Burada bulunan çocuklar MELSA şirketiyle yapılan protokol ile kiralanan evlere alınacak" dedi.

Proje kapsamında kiralanan evlerde her türlü konforun oluşturulduğunu anlatan Şahin, odalarda iki kişi kalınacağını, çocuklara 24 saat boyunca vardiya sistemi ile yuvada bulunan görevlilerin refakat edeceğini kaydetti.

Muğla;da bulunan çocuk sitesinde yaklaşık 60 çocuğun barındırıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: "Bu projemizle istedik ki çocuk sitemizi tamamen kapatalım. Yurt ortamındaki tüm çocuklarımız ev ortamın alalım. Bunu hayata geçirmek için il merkezinde 10 ev kiraladık.

Bu uygulamayla çocuk sitemizde kalan 60 çocuğumuzu ev ortamına geçirip, Türkiye;de ilk kez çocuk sitemizin kapanış törenini birlikte yapacağız. Burada bir açılış değil bir kapanış töreninden bahsediyoruz. Bu da belki bir ilktir. Proje sayesinde çocuklar toplumla iç içe ortamda büyüyecek."

Projeyle çocukların kalabalık ve kargaşa ortamından kurtarılıp ev ortamlarında büyüyeceğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: "Çocuklarımızın mahalle ve komşuyla temas etmeleri, kendilerinin farklı bir yerde farklı insan olduğu kanaatinden çıkıp, ;biz de bu toplumun bir ferdiyiz; demelerine imkan sağlanacak.

Ev ortamında daha az sayıda çocuğa daha üst düzeyde ilgi gösterilmesi, onların topluma faydalı bireyler haline getirilmesini temin edecek. Bu evlerin kirası MELSA tarafından ödeniyor. Bu, MELSA;nın sosyal sorumluluk projelerinden belki de en önemlilerinden. Bu konulara ilgi gösteren Muğla halkına da teşekkür ediyorum."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER