banner249

39 ülke pamuk için toplandı

uluslararası pamuk istişare komitesi (icac), 4-9 eylül tarihleri arasında 70. toplantısını arjantin’de buenos aires’te gerçekleştirildi. toplantıya 39 ülkeden ve 7 uluslararası kuruluştan toplam 495 t

39 ülke pamuk için toplandı
banner240
Uluslararası Pamuk İstişare Komitesi (ICAC), 4-9 Eylül tarihleri arasında 70. toplantısını Arjantin’de Buenos Aires’te gerçekleştirildi. Toplantıya 39 ülkeden ve 7 uluslararası kuruluştan toplam 495 temsilci katılım sağladı. Türkiye’den katılım sağlayan resmi heyette Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert de yer aldı. ICAC toplantıları, her yıl sonbahar aylarında farklı bir ülkede gerçekleştiriliyor ve toplantılarda Dünya pamuk rekoltesi, tüketimi, ihtiyacı, stok düzeyi ve beklentiler hakkında görüş alışverişinde ve bilgi paylaşımında bulunuluyor.

Arjantin’de gerçekleştirilen bu seneki toplantıda 2011/12 sezonunda, ABD hariç tüm pamuk üreticisi ülkelerde ekim alanlarında artış gerçekleştiği belirtildi. Dolayısıyla meydana gelecek arz fazlası sonucu pamuk fiyatlarında bir gerilemenin gözlemleneceğinin altı çizildi.
Arjantin’deki temasları değerlendiren Kocasert, “Pamuk üretimi ile ilgili olarak ülkemizde de benzer durum geçerli. Geçen yıl yaklaşık 400 bin ton düzeyinde gerçekleşen pamuk üretiminin, bu sene yüzde 15-20 oranında daha fazla gerçekleşmesi bekleniyor. Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) tarafından, Türkiye’nin pamuk ile ilgili söz sahibi olmaya devam edebilmesi için, istikrarlı ve sürekli olarak her yıl yaklaşık 1 milyon ton pamuk üreten bir ülke haline gelmesi gerekliliği ortaya konulmuştu. Aslına bakılırsa, 1,5 milyon tona yakın bir pamuk üretimini gerçekleştirebilecek bir ülke olan Türkiye için bu uzak bir hedef değil. Hükümetin de pamuk konusunu hassasiyetle gündeminde tuttuğunu biliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER