banner249

Özer, “Yerli üreticiye teşvik verilmeli”

türkiye istatistik kurumu (tÜik)'nun, ülke ekonomisinin 2011 yılı ikinci çeyrekte yüzde 8,8 büyüdüğü açıklamasını değerlendiren Özer, bu rakamların kendilerine moral olduğunu söyledi. türkiye

Özer, “Yerli üreticiye teşvik verilmeli”
banner240
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK);nun, ülke ekonomisinin 2011 yılı ikinci çeyrekte yüzde 8,8 büyüdüğü açıklamasını değerlendiren Özer, bu rakamların kendilerine moral olduğunu söyledi. Türkiye;nin bütün engellemelere rağmen istikrarla büyüdüğünü vurgulayarak, "TÜİK;in rakamlarından anlaşıldığı üzere Türkiye, Çin;den sonra dünyada büyümede ikinci olmuştur. Eskiden ekonomi haberlerinde ;Enflasyonda dünya rekoru kırıldı;, ;En çok sıfırlı para; gibi başlıkları görürken artık büyümede ilk üçe giriyoruz." dedi.

Türkiye;nin dünyada ekonomileri arasında 16 veya 17. ülke olduğunu kaydeden DTO Başkanı Özer, "Ancak büyümede ikinci sıradayız. Bu üstümüzdeki ülkelerin bizim kadar büyümediği ve hattâ gerilediği, büyüme hızımızla kısa sürede onları geçeceğimiz anlamına geliyor. Türkiye artık kabına sığmayan bir ülke durumunda. İstikrarın devam etmesi için iktidar, muhalefete ve sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir. Ülkemiz geliştikçe hepimiz gelişeceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye;nin ekonomik sıkıntılarının başında istihdam ve cari açık geldiğini belirten Necdet Özer, şunları kaydetti: "Hükümet, ithal edilen ürünlerin yerli üreticilerine teşvik vermelidir. Kendi sanayicimiz, işletmelerimiz, çiftçimiz bunları üreterek ithalat azaltılmalıdır. Tüketiciler için de yerli ürün kullanıldığında daha cazip olacak vergi indirimi gibi uygulamalar başlatılmalıdır."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER