banner249

Öğrenciler uzayla tanıştı

denizli belediyesi karaman etüt merkezi öğrencileri kurulan planetaryum'da (gezegenevi) çeşitli gök cisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini izleme imkanı buldu.

Öğrenciler uzayla tanıştı
banner240

Denizli Belediyesi Karaman Etüt Merkezi öğrencileri, uzay bilimlerini kurulan Planetaryum ile öğrenme imkanı buldu. Uzay bilimi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, unutulmaz bir gün yaşadı.

Gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bilgi veren Astronom Haşim Gaga, bu eğitim ile amaçlarının çocuklara gökyüzünü, uzayı tanıtmak, merak uyandırmak ve araştırma yapmayı teşvik etmek olduğunun söyledi. görselliğin eğitim alanında da önemli işlevler üstlendiğini belirten Gaga, “Her yaş grubundan öğrencilerin eğitim-öğretim programında yer alan konularla örtüşen çoklu senaryolara sahip olan, görsellik kazandırılmış eğitim-öğretimin ayrılmaz bir parçası olan Planetaryum’da öğrenciler eğlenerek öğrenme imkanı buluyorlar. Planetaryum’da gece gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin orijinal görüntüsünü özel bir cihaz yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıyoruz. Astronominin bilimsel temellere dayalı olarak popülarize edilmesinde en etkin yolun Planetaryum. Bu sayede öğrenciler astronomi ve uzayla ilgili bilgilerini somutlaştırarak, eğlenceli bir şekilde öğrenmiş oluyorlar” dedi.

Uzay bilimlerine olan ilginin son yıllarda oldukça arttığına dikkati çeken gaga sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarda görerek öğrenme büyük önem taşıyor. Bu kapsamda öğrencilerin gezegenler ve uzaydaki cisim hareketleriyle ilgili bilgileri uygulamalı olarak öğrenmeleri bizim için çok önemli. Bu eğitimlerin bir sonraki aşaması Denizli’de astronomi kulübü oluşturmak olmalı. Bu etkinlikte bize destek olan Denizli Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER