banner249

Erkekler, Ekimde 20 kadın öldürdü

bianet'in çetelesine göre erkekler ekimde 20 kadın öldürdü, 22 kadını yaraladı, yedi kadına tecavüz etti.

Erkekler, Ekimde 20 kadın öldürdü
banner240

2011;in ilk on ayında erkekler toplam 226 kadını öldürdü, 93 kadına tecavüz etti. Bianet;in yerel ve ulusal gazetelerden ve ajanslardan derlediği haberlere göre erkekler Ekim ayında 20 kadın ve iki erkek öldürdü. Fail erkeklerden ikisi intihar etti, biri intihar girişiminde bulundu. Bir erkek ise cinayetin ardından polise teslim oldu.
Ekimde yedi kadın tecavüze uğradı, 22 kadın yaralandı, 12 kadın tacize, beş çocuk istismara uğradı. Böylece, 2011;in ilk on ayında erkekler toplam 226 kadını öldürdü, 93 kadına tecavüz etti. Ekim ayında en çok şiddet vakası Marmara ve Ege bölgelerinde yaşandı.

CİNAYET
Erkekler Ekim ayında 16 ilde 20 kadın ve iki erkek öldürdü. İki erkek cinayetten sonra intihar etti, bir erkek intihara teşebbüs etti. Bir erkek cinayetten sonra polise teslim oldu.
12 kadın bıçakla, yedi kadın ateşli silahlarla öldürüldü. Bir kadın sığınmaevinden çıktıktan sonra, dört kadın savcılığa koruma talebi veya şikayet dilekçesi verdiği halde öldürüldü.
Ekim ayında kadınları en çok kocaları öldürdü. Altı kadın kocası, beş kadın ayrılmak istediği kocası, iki kadın sevgilileri, bir kadın eski kocası, bir kadın oğlu, bir kadın babası, bir kadın ağabeyi, bir kadın ayrılmak istediği nişanlısı tarafından öldürüldü. İki kadının katilleri faili meçhul.
En çok kadın katli Ankara ve Antep;te yaşandı. Cinayetlerin gerçekleştiği iller: Ankara (3), Antep (3), Aydın, Balıkesir, Bandırma, Bursa (2), Çankırı, İstanbul, İzmir (2), Kütahya, Manisa, Maraş, Mersin, Osmaniye, Tokat.
Katillerin yaşları 17 ile 54 arasında, öldürülen kadınların yaşları 15 ile 52 arasında değişiyor.

ŞİDDET- YARALAMA
Ekimde erkekler 15 ilde 22 kadını yaraladı. En çok şiddet vakası İzmir;de yaşandı. Erkek şiddetinin yaşandıı şehirler: Adana (2), Afyonkarahisar, Ankara, Antalya (2), Antep (2), Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir (3), Kırşehir, Kocaeli, Muğla, Samsun, Tokat.
Beş kadın kocaları, dört kadın sevgilileri, üç kadını eski kocaları, iki kadın iş arkadaşı, üç kadın boşanmak istediği kocalarından şiddet gördü.
Ekimde erkekler 13 kadını dövdü, yedi kadını bıçakla, bir kadını pompalı tüfekle yaraladı. Bir kadın kocasından kaçarken beşinci kattaki evinin balkonundan düştü. Bir erkek uzaklaştırma kararına rağmen karısının evine giderek kadını yaraladı.

TECAVÜZ
Ekimde erkekler beş ilde en az yedi kadına tecavüz etti. Tecavüz edilen kadınların çoğu yurtdışından geliyor.
Tecavüz vakalarının yaşandığı iller şöyle: Antalya (2), Kocaeli, İstanbul, İzmir, İzmit(2). Tecavüzcülerin yaşları 20 ile 36, kadınların yaşlaro 19 ile 29 arasında değişiyor.

TACİZ
Ekimde erkekler altı ilde 12 kadını taciz etti. En çok taciz Ankara, Eskişehir ve İstanbul;da yaşandı. Taciz ve cinsel şiddet vakalarının yaşandığı yerler Ankara (2), Eskişehir (2), İstanbul (2), Kırıkkale, Muğla ve Zonguldak.
Üç erkek kadınlara tecavüze teşebbüs etti. Kadınlar sokakta, otobüste ve mağazalarda en çok tanımadıkları erkeklerin tacizine uğradı.
Tacizcilerin yaşları 17 ile 30, kadınların yaşları 17 ile 53 arasında değişiyor.

ÇOCUK İSTİSMARI
Eylülde dört ilde beş çocuk istismara uğradı. Çocuk istismarı vakaları Adana (2), İzmir, Muğla ve Samsun;da yaşandı. Çocukları istismar eden erkeklerin yaşları 23 ile 59, çocukların yaşları 4 ile 15 arasında değişiyor.

BÖLGELERE GÖRE
Ekimde 26 ilde 62 kadına yönelik şiddet, cinayet, cinayete teşebbüs, taciz, tecavüz, yaralama ve çocuk istismarı vakası yaşandı. En çok şiddet Marmara ve Ege bölgelerinde gerçekleşti.
62 vakadan 15;i Marmara, 15;i Ege, 11;i İç Anadolu, 11;i Akdeniz, beşi Karadeniz ve beşi Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşandı. En çok vakanın yaşandığı şehirler ise İzmir (7) ve Ankara (6). (ÇT)


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER