banner249

“İnsanca bir yaşam için alanlardayız”

birleşik taşımacılık sendikaları genel başkanı yavuz demirkol, kamu çalışanlarının 21 aralık’ta düzenleyeceği grev için geldiği denizli’de basın açıklaması yaptı.

“İnsanca bir yaşam için alanlardayız”
banner240

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikaları Genel Başkanı Yavuz Demirkol, tüm kamu çalışanlarının 21 Aralık günü düzenlenecek greve destek olmalarını istedi. İnsanca yaşamak isteyen işçilerin, suyunu ve toprağını korumak isteyen köylülerin ve parasız eğitim isteyen öğrencilerin tutuklandığını ifade eden Demirkol, “Ülkemizde füze kalkanı istemeyenler, gerçeğin peşindeki gazeteciler, adalet arayan avukatlar yani haklarını arayan herkes gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. İçeride tam otoriter düzen inşa etmeye çalışan AKP başta ABD olmak üzere emperyalistlerin Ortadoğu’daki taşeronluğunu harfiyen yerine getirerek ülkemizi komşularıyla neredeyse savaşın eşiğine getirmiş durumda. Kendi halkına türlü baskıları reva gören AKP zihniyeti, başta Suriye olmak üzere birçok ülkeye demokrasi vermeye çalışıyor” dedi.

AKP iktidarının aslında kamu emekçileri ile toplu sözleşme yapmak değil sadece yapıyor gibi görünmek istediğini iddia eden Demirkol, “Yaklaşık bir aydır Bakanlar Kurulunda bekletilen yasa taslağının içeriği ile bu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Yasa taslağının hazırlık sürecinde defalarca üçlü danışma kurulu toplantıları yapılmış ama sonuçta hükümet yine kendi bildiğini okumuştur. Bugün ülkemizde açlık sınırı 1000 TL yoksulluk sınırı ise 3000 TL’dir. Bu ülkenin kamu emekçilerinin ise ortalama 1500 TL maaş almaktadır. Milyonlarca insanımıza layık görülen 659 TL’lik asgari ücretten bile vergi kesintisi yapılmaktadır. Temel tüketim ürünlerine yılda yüzde 40’a varan zam yapan AKP iktidarının bakanları bunlar zam değil güncelleme diyerek halkla dalga geçmektedir. Hükümet gerçek enflasyon rakamlarını çarpıtarak maaşlarımıza yüzde 3 - yüzde 4 gibi sefalet artışı yapmaya devam etmektedir. Yıllardır maaşlarımıza yapılan yüzdelik zamlar ek ödeme statüsüne sokularak emekliliğimize yansıtılmadığı için çalışırken yaşadığımız sefalet koşulları emekliliğimizde daha da derinleşmektedir. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmadığı için emekli maaşlarımız yarıya düşmektedir. Buradan diğer konfederasyonlara ve tüm kamu emekçilerine çağrıda bulunuyoruz. Hiçbir şekilde sorumlusu olmadığınız bu çarpık düzenin bedelini ödememek için temel haklarımız için, gelin hep birlikte mücadeleyi yükseltelim 21 Aralık’ta yapacağımız grevle haklarımıza yapılan saldırılara sesiz kalmayacağımızı hep birlikte gösterelim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER