banner249

Kaçak turlara dikkat

yaklaşan yeni yıl dolayısıyla tur şirketleri, vatandaşları kaçak turlara karşı uyardı.

Kaçak turlara dikkat
banner240

Denizli Mersa Turizm Firması Yetkilisi Emre Sarı, kaçak turlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Sarı, “Denizli’de kaçak turlar her geçen gün artıyor. İnsanların güvenli ve daha kaliteli hizmet alması için güvenilir firmalarla yola çıkması gerekiyor” dedi.

‘Denizli’de kaçak turların sayıları her geçen gün artıyor.’ Bu iddia, Mersa Turizm Yetkilisi Emre Sarı tarafından gündeme getirildi. Bir ‘Tur’ organizasyonu için TÜRSAB belgesinin olmasının şart olduğunu belirten Mersa Turizm Yetkilisi Emre Sarı, Denizli’de kayıt dışı çalışan çok sayıda turların gerçekleştirildiğini ve Denizlilerin güvenliği için yetkililerin bu olaya müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

Sarı açıklamasını şöyle sürdürdü, “Kaçak turlarda vatandaşlarımızın ne yazık ki hiçbir şekilde can güvenliği yoktur. Bu işleri ne yazık ki bazı ev hanımları yada toplanan 3-5 üniversite öğrencisi bir araya gelerek organize ediyor. Bu durum tüm prosedürleri harfiyen yerine getiren bizleri son derece üzmektedir” dedi.

ULAŞIM GÜVENLİĞİ VERİYORUZ
Kayıt dışı çalışan turlarda rehberlerin olmadığına dikkat çeken Sarı, rehbersiz turların hiçbir anlamı olmadığını söyledi. Sarı şöyle devam etti, “Rehbersiz gezilerde vatandaşlarımız gezdikleri yerler konusunda bilgi sahibi olamıyor. Ucuz diye kaçak turlara ilgi gösterildiğinde hem kaliteli hizmetten yoksun kalınıyor hem de can güvenliğini tehlike altına giriyor. Tur gezileri ancak ve ancak profesyonel firmalarla yapılmalıdır. Bizler müşterilerimize her daim sağlıklı yemek ve ulaşım güvenliği veriyoruz.”

KAÇAK TURLAR FACİAYLA SONUÇLANABİLİR
TÜRSAB belgeli firmaları tercih eden vatandaşların tur sırasında koltuk sigortasının, ferdi kaza sigortasının ve seyahat sağlık sigortasının yapıldığını dile getiren Sarı, “Bizim en büyük önceliğimiz insanların güvenliğini ön planda tutmaktır. Ne yazık ki son zamanlarda artan kaçak turlar nedeniyle birçok insanın hayatı risk altında. Burada yetkililerin mutlak anlamda denetimlerini artırması gerekmektedir. Geçmişte kaçak turlar nedeniyle çok kötü tecrübeler yaşadık. Ölümle sonuçlanan kazalarda ne yazık ki hep vatandaşlarımız mağdur oldu. Benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için yetkililerin kayıt dışı çalışan bu turları engelleyerek insanların güvenliğini garanti altına alması gerekiyor. Özellikle yaklaşan yeni yıl dolayısıyla birçok kaçak turlar organize edilmeye başlanıyor. Yeni yıla üzücü kazalar yada olaylarla girilmemesi için yetkililer daha dikkatli olmalıdır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER